hjudzsin Creative Commons License 2008.02.27 0 0 7
Szervusztok

Csak most vettem észre a topicot, és látom hogy bár elindult, de épp téli álmát alussza, noha lenne miről írni. íme a hideg víz, gondolatébresztőnek.. :)


A közelmúltban jártam benn a Fő téren az elkészült rendezési terv miatt - sajnos korábban nem foglalkoztam vele - és találtam benne pár igencsak meglepő dolgot.

Főleg a Héthalom utca környéke volt amit alaposabban megnéztem, ez érint leginkább.

Nos, az építendő forrásliget lakópark új utcája NEM csatlakozik rá a héthalom utcára! Bár építenek utcákat, de onnan nem lehet majd feljutni kocsival, csak lépcsőn. Érdekes megközelítés..

bizonyára valakinek ez a mód nagyon megérhette.. :-(

Ugyanakkor a rendezési tervben nem szerepel a Héthalom utca kiszélesítése, rendezése. Talán arra játszanak hogy azt is egy ingatlanfejlesztő vásárolja fel a tulajoktól olcsón??

ezt erősíti a másik tétel is:

Meglepett, hogy a Saroglya utcából nyílik egy új út, talán a Mácsonya u magasságában - erre nem emlékszem pontosan - és rácsatlakozna az új lakópark hosszanti utcájára. De persze lenne vagy 12m széles, és magán erőből saját területen építhetnék meg a tulajdonosok saját telkükön utat adva a lakóparknak, lemondva ezzel mindenféle kisajátítási kártérítésről, miegyebek. Már beszéltem pár szomszéddal akiket szintén súlyosan érintene, és egy biztos, ez az út soha nem épűl meg.

Az önkorm pl. azt sem vette figyelembe, hogy a telkek nem egy vonalban végződnek a dombon, (miért is vette volna, fel sincs minden telekhatár tüntetve a rendezési terven...) de egyre lejjebb tolódik a fenti telkek alja. így van akitől alig valamit venne el, szemben másokkal ahonnan a fennmaradó tízen métert lecsípné a teljes telek hosszában. elfuserált egy 5let.


ha valaki mást is felfedezett, kíváncsian várom..

üdv