Blende köszi a sok infót a szállodáról!
Engem is nagyon bánt, ha rossz cikkeket írnak rólunk külföldi lapok, de hát ez elkerülhetetlen. Csak remélni tudjuk, hogy az ide készülők nem általánosítanak és nem "ülnek fel" szélsőséges történetekre.
Amúgy a kilencvenes évek végén, még mindig láttam olyan német(!) tankönyvet, amiből kitudja meddig tanítottak még, ahol az osztrák határ után csak egy nagy határok nélküli sötét folt volt Magyarországtól egész ázsiáig, és az volt ráírva "Ost Blokk" akkor mit várunk: Borzasztó volt például tavaly Rómában(!) hogy nem tudták hol van Budapest, azt hitték egy Orosz város. Döbbenet még mindig mennyire rossz az idegenforgalmi propagandánk, és mennyire elhúzott melletünk például Prága vagy Krakko csak hogy írjak két szép várost.
Ha hozzánk jönnek külföldi vendégek én is folyamatosan töröm magam, hogy jól érezzék magukat, és vetközzék le azt a nagyapáik vagy apáik által berögzült " aztán vigyázzatok a sötét balkánon" előitéletdömpinget.
Azért jó példám is van, tavaly év végén volt itt egy norvég diákcsapat az egyik barátnőm istápolta őket, mert a tanár aki hozta a kamaszokat magyar, a csajszi rokona, és kint nősült meg. Nos ezek a fiatalok kész voltak Budapesttől jó értelemben persze, és tök jó volt hallani, hogy a szüleiknek is elmesélik milyen jól érezték magukat, és visszajönnek a nyáron.