J.M.S Creative Commons License 2008.02.23 0 1 165

 

 

 

  Erről jut eszembe, tudtátok, hogy a magyarok ősei terjesztették el Európában a főzés kultúráját? Előttünk, csak sütőtték a húst.

 Erről, meg az jut az eszembe, hogy Bulcsú Vezér és egézs serege az instant leves ősének ( szárított hús porrá őrölve és fűszerezve ) , és persze szervezés, logisztika segítségével úgy kelt át az Alpokon, hogy utánna rögtön gyöztes csatát tudott vívni. Hannibálnak nem sikerült! Ez a tény az amerikai West Point Katonai Akadémiai tananyag része. Ott ezt tanítják!

 Szerintetek erről szó esik a mgyarországi Zrinyi Miklós Katonai Akadémián? ..,és ha nem, úgy miért nem?

 Akkoriban a leesett csapadékot, havat még tényleg desztillált víznek lehetett tekinteni, nem volt a levegőben annyi szennyezőanyag, mint most. Úgy látszik Bulcsú Vezér és harcosainak nem ártott a szárított húshoz hozzákevert hó.

 Egyébként sok helyen a világban ciszternákban fogják fel az essővízet, ívóvíznek, ami végeredményben desztillált víz.

 Az eszkimók egész életükben olvasztott havat isznak, azzal főznek, ami szintén desztillált víznek felel meg.(más kérdés, hogy az utóbbi két evszázadban lehüllott csapadék, vagyis desztillált víz mennyire szennyezett?) eddig még nem hallottam, hogy rengeteg közöttük az érelmeszesedésben, magas vérnyomásban szenvedő, vagy túl sok lenne náluk az infarktusban elhalálozottak száma. Nem úgy mint nálunk! Valami nincs rendben ezen a téren sem, SZERINTETEK A VÍZMÚVEK FEJLESZTÉSÉRE FORDÍTOTT ÖSSZEG ELEGENDŐ, VAGY AZ ÉHES BENDŐKET TÖMENDŐ PÉNZ KELENDŐ?

 Sajnos olyan világot élünk, hogy majdnem mindenben, így víz kérdésben is meg vagyunk vezetve, elhisszük, mert el akarjuk hinni, (nem akarunk még ezzel is foglalkozni) hogy minden rendben, a magyaroszági víz tiszta, egészséges, hiszen "Magyarország híres a vízeiről".  Ez sajnos nem ilyen egyszerű, jobban körbe kell táncolni ezt a témát: MIT ADAGOLNAK A VÍZBE, ÉS MENNYIT? ENNEK MILYEN HATÁSA LEHET AZ EMBERI ÉLETMÍNŐSÉGRE HOSSZÚ TÁVON  ? 0-90 évig. SZERINTETEK VALAKI, VAGY VALAKIK EZT VIZSGÁLTA, VAGY VIZSGÁLJA? VAGY LEGALLÁBB IS BÍZTOK BENNE? MINDIG VAN AKI GONDOSKODIK RÓLATOK HELYETTETEK?  NINCS! NINCS!

Előzmény: tükörvarrógépkezel (49)