PuPu Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4486

Hát, nem akarlak itten hüjeségekkel traktálni, de azért kellemesebb ezt látogatóban járva szemlélni, mint benne élni.

Az, hogy mondjuk nekem személyesen jobban megy, mint abban a rendszerben ment, -  egy szerencsés adottság, és miután a rokonságom is olyan helyen él és olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekből meg lehet élni, nekem sincs okom panaszra. Ez azért nem hinném, hogy vígasztalná a hatvanezer utcára tett bányászt, vagy a negyvenezer szövőnőt  és hozzátartozóikat, vagy a teljes nyomorba sűlyedt falvakat, a rövid és általuk soha nem értékelt kitérő után ismét zsellérsorba került parasztokat.

Hogy neked 89 nagyon tetszett, azt elhiszem, - a hőbörgők paradicsoma jött el akkor, lehetett az észt osztani, lehetett felmászni az erkölcsi piedesztálra, lehetett keresni a bűnbakot elcseszett karrierekért, meg nem valósított álmokért, ki nem elégített vágyakért, - a környékünkben is voltak nem kevesen, akikből kitört a világforradalmár.

Aztán a világforradalmárok egy részét világgáhajtották saját társaik, néhányan belekóstoltak a hatalomba és ma fizetett forradalmárként ezerszer erkölcstelenebbek, mint a komcsik valaha is voltak, és néhányan kiiratkoztak a politikából, legfeljebb errefelé mutatják a helyes irányvonalat, miként Ceausescu az ő népének.

Visszasírni nem kell és nem is lehet azt a rendszert, - a történelem egy adott időszakának volt a terméke, - azok az idők elmúltak és már soha nem jönnek vissza.

Nem is kell, hogy visszajöjjenek, - az ember nem érett a közösségi gondolkodásra, és ne is akarjuk boldoggá tenni az akarata ellenére.

De ettől az egyszerű ember még jóleső érzéssel gondolhat vissza arra az időre, amikor létbiztonsága volt és emberszámba vették.

Mint ahogy te is jó érzéssel gondolsz visza a fiatalságodra, amikoris  ugyan a komcsi erőszakszervezet prominenseinek zenélve segítetted elő regenerálódásukat, - meghosszabbítva ezzel a vörös rémuralom létezését e sokat szenvedett kis hazában, de emellett ragadtak rád a nők, mint légy a sörbe....

:O)))

  

Előzmény: Derek (4472)