wector81 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 676

Hm...na majd jól szétnézek a többi háztájon, ki hogy áll dugattyú-szoknya/palást ügyileg! :) Többi Stihl modelnél mi a helyzet?

 

Kedves Aigoo! Először is ezt az urazást kikérem magamnak! :)

Másodszor, ha jót akar, B&D-t le kell feledni, nagyon rosszak a tapasztalatok velük az utóbbi években. A GK16** sorozat leggyengébb pontja a lánckenő olaj pumpája, nagyon hamar feladja a harcot és sajnos javíthatatlan, cserélni kell. Motorikusan még csakcsak rendben lenne, viszont a műanyag hajtótárcsa is igen hitvány műanyagból van, elég egy párszor megszorítani a láncot és már darálja is le. És ezek a csereberék drága mulatságok, ráadásul ez a ledarálás nemis tartozik a garanciális meghibásodások közé. A pumpa igen, de az meg dafke kihúzza a gariidő végéig. A TX sorozatú, gyors láncfeszítős megoldásukat meg jobb lett volna gondolatában elfeledni. Szóval ha engem kérdez, B&D kuka.

 

Ami szerintem ebben a 20e környéki kategóriában még ér valamit, az talán a McCulloch/Partner ES1816-os, bár arról is megoszlanak a vélemények.

Viszont ha nem szeretne szervízekbe mászkálni, alkatrészre várni, bosszankodni, és néhanapján még egy-egy fakivágás is étlapon lenne, akkor esetleg Bosch, vagy el kell ballagni egy Makita ker-be, és most akciós modell a Dolmar ES-38A / Makita UC3520A. Ez ugyan kerek 30pénzbe kerül, de legalább nem 3 évig lesz jó és nem kell vele szervízbe mászkálni meg bosszankodni. Ja és 1800W-os, 35-ös lappal. Nemtom a Metro milyen őrült árat alkudott ki a B&D-re, de gondolom 20 alatt van erősen. De ha pár éven belül a dupláját költi szervízdíjakra, meggondolandó egy minőségibb, megbízhatóbb és hosszabb élettartamú gépbe beruházni!

Előzmény: gabesz961 (672)