Törölt nick Creative Commons License 2008.02.21 0 0 65
Jó helyre tették ezt a topicot! Egyéb problémák! EZ NEM EGYÉB PROBLÉMA!!!!!

Szóval a lázmérő: Beteg a gyerek, orvos mondja, ha 38 fölé megy adjunk lázcsillapítót, egyébként ne. Van otthon Infrared Ear Thermometer for Home Use, mérjük a fülben vagy háromszor 37,6, na akkor nem kell gyógyszer. DE olyan furcsán néz a gyerek, mérjük meg a hóna alatt is, a régi cucilista lázmérővel. És akkor jön a pofára esés 39,1. Gyorsan gyógyszer, nehogy vizesruházni kelljen, majd a cucilistát ellenőrzésképpen beteszem a saját hónom alá, s ott valóban normálértéket 36,8-at mutat. Mondom a zasszonynak én innen kezdve azt se hiszem el neki, hogy pittyeg.
Másnap újabb pofára esés. Ovi helyett visszük a gyereket az anyóshoz, délután kiderül, hogy egész nap méregette a lázát, nem volt több 37,4-nél. Már parás vagyok, úgyhogy kezembe veszem a lázmérőt, s látom, hogy ez is digitális, csak ezt még be kell dugni a hónaljba, s kb 1 perc múlva pittyeg, hogy készen vagyok. Ezt is beteszem a hónom alá, pittyegés, kiveszem, 35,4, jaj kihűlőben vagyok, na mindegy, menjünk gyorsan haza... Otthon elő a régi kúszószálast, lerázni, betenni a gyerek hóna alá, 5 perc múlva kiderül, hogy valójában 39 fölött van a láza.
SZTEM AZ ORVOSI MŰSZEREK HELYES MŰKÖDÉSÉÉRT A FORGALMAZÓ ÖRÖK IDŐKRE FELELŐS! (vagy akkor menjen tönkre még azelőtt, hogy rosszul kezdene mérni...)