Zoli_t5H Creative Commons License 2008.02.21 0 0 31061
A paralecsapodas hulyeseg volt... pontosabban a szomszed szaki hulyesege, en meg gondolkodas nelkul benyeltem es leirtam ide...
Vazolom: az O elmelete az, hogy a kemenyben meleg a levego, a fal belso feluleten, a tapeta alatt meg hidegebb, ezert vizesedett ott be... de ez hulyeseg, hisz pont az van, hogy ha a kemenyben meleg a levego, akkor az a vele erintkezo falfeluletet melegiti, igy elvileg az a falfelulet, ami a kemenyt hatarolja, melegebb, tehat azon nem igazan lehetseges paralecsapodas. Valahogy az a nedvesseg viszont odakerul.
Nejem szerint, olyan, mintha ki lenne csapodva valami a falfeluletre, mint mikor saletromos a fal, en nem tudom, nem lattam meg olyat, legalabbis nem figyeltem meg.
A furdoben azon a ket tenyernyi folton a falfestek felso retege mintha felholyagosodott volna... talan nem ez a legtalalobb kifejezes, de valami olyasmi.
A haloban meg a folt feletti tapetareteget konnyen le lehetett huzni, mint mikor kicsit megnedvesiti az ember, mert ki akarja csomagolni a szobat.

Ha kintrol szivarog be a viz, akkor a tetoterben mindenkeppen kellene, hogy valami jele legyen, vagy nem? Ha a padlasra felmenve nem talalok sehol nedvessegre utalo nyomokat (2 honapja meg tuti nem volt, alaposan letakaritottam a padlast, mert akkor teritettem le uveggyapotot), akkor megis hogyan juthat be a nedvesseg oda a falba?
Fenebe, sem a rokonsagban, sem az ismerosi korben sincs senki ilyen teruleten tevekenykedo szakember, en meg tok bena vagyok ezekhez, azt se tudom, merre induljak...

Előzmény: viktor a takarító (31060)