Szia! Örülök, hogy ismét látlak! Örömömben mosolyoghatok egy kicsit ? :):):)
"
Einstein kijelentései nem isteni kinyilatkoztatások, hanem következtetések, melyeket néhány közérthetően megfogalmazott alapfeltételezésre épített. Szóval feltételezésekből levont következtetések.
S amit érdemesnek tartok hangsúlyozni: alapfeltételezései nem álltak szemben más korábbi tudományos felismerésekkel - mármint feltételezései nem.
Levont következtetései pedig csak egynémelyek illúzióival álltak szemben - ill. állnak még ma is szemben"
Eddig egál.. ezt írtam én is lejebb.. ( :) bár nem ennyire színesen, de a tartalma ez volt..)
"Egyéb: Kár volt megmosolyognod 1m szignójú kortársunkat. Tudd meg, sokak olvasták (vsz. téged kivéve), hogy Maxwell elméletét komolyan véve Einstein már fiatalon arra jutott (emlékezete szerint 16 évesen), hogy hiába is eredne fénysugár nyomába, még ha utol is érné, akkor se láthatná meg."
Nos, ha rámosolyodtam, akkor azt dícséretként, vagy örömömben tettem.
Viszont ami Einstein és Maxwelt illeti, tizenéves koromban már én is rájöttem arra, hogy ha valami után, azonos sebességgel, de később indilva megyünk, akkor sohasem érhetjük utol. (Lásd. fizika 6,osztályos anyag, sebességek.)
Mondjuk 11 évesen..
És jól látod, félreérthető, ha úgy magyarázunk egy jelenséget, mint pl. az
"elöttünk lebegő" fotont, mintha megszokott lenne, hogy látható elölről, oldalról egy foton..
Viszont az elv megértés érdekében ekkora absztrakció nem túl nagy bűn..