dusan77 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 5
Az egyéni szervezés ha nincs Ukrajnai tapasztalat lehet, hogy kissé rázós lesz. Ismeretség nélkül lehet, hogy a természetvédelmi területre be se engednek, és akkor a túra kb. 3 km után véget ér.

De a lényget leírom neked.

Határátléps: legyen nemzetközi biztosításod, útleveled, ha idegen vagy a határőrnek a vámosnak, akkor fizetned kell nekik zsebbe nagyjából 1000 ft-ot. Csak úgy bele nyugodtan az útlevélbe. Ne ijedj meg, nem fogja visszadni. :-)
Ha vámárunyilatkozatot állítatt ki, akkor ott fogsz állni kb. minimum félórát, mert segíteni nem fog, de itt az a lényeg, hogy minden értéket fel kell tüntetni a nyilatkozaton, a forintot is, ami nem is olyan egyszerű, mert nem magyarnyelvű. Ami nincs rajta, azt elveszi, és sose kapod vissza, hacsak nincs türelmed járni Beregszászba bíróságra. Ezen kívűl ki kell tölteni egy ugynevezett emigrációs kártyát is, ennek a fele megy a határőrnak, másik fele neked. Nagyjából ennyit a határról.

Tömegközlekedés:

Az nincs. Bár a múltkor láttam egy buszt, de kb. 40 éves lehetett.

Az utak meglehetősen rosszak, óvatosan kell közlekedni rajta. Parkolni ott parkolsz, ahol találsz helyet, nem fogják elvinni. Nagyon lényeges, hogyha megállít a rendőr, és meg akar büntetni, úgyis megfog. Egyszerűbb rögtön egy 1000-sel próbálni intézni a dolgokat.

Térkép: nem igazán tudok nyilatkozni, mert mi ismerjük a területet.

Közbiztonság:

Nem problémás, bár kicsit ijesztő lehet, hogy nem mindenhol van éjszakai világítás.

Turistaszállók:

A jó turistaszálló, legalábbis a Forrásnál még elég gyerekcipőbe járó dolog.

A hibalehetőségek, kellemetlenségek nagy részét elkerülheted, ha velünk jösz, de persze nem kötelező.
Előzmény: Jeon Ji Hyun (4)