Ez a topik arról szólna hogyan lehet online kereskedni / befektetni Magyarországról. Én elég sokat nyomoztam a témában, közzétenném amit megtudtam.
Sajnos az ideális szolgáltatót még nem sikerült megtalálnom, a végén leírom mit keresek.
EuWax.de
Ez nagyon jó kis oldal rengeteg féle befektetési lehetõséggel, köztük az általam preferált turbó-jegyek (turbo warrant, knock-out product). Sajnos Magyarországról nem használható.
BudaCash
Van online trader program, de a devizapárokon kívüli kereskedésen kívül az izgalmasabb dolgokhoz 3 milló Ft-os számla kell. Újdonság náluk, hogy az Euwax-on megtalálható papírok közül a Commerzbank által forgalmazottakkal lehet kereskedni náluk . Nagy hátrány, hogy egyenlõre ez csak telefonon elérhetõ és a tranzakciós díj 10000 Ft.
A sima számlanyitás 500000 Ft.
GCI trading
http://www.gcitrading.com/
Itt is vannak áttételes termékek ún. CFD-k, de a turbójeggyel ellentétben itt többet lehet bukni mint a befektetett pénz (bár valószínú van stop-loss lehetõség). A választék sajnos nem olyan nagy, de legalább a weboldalon meg lehet nézni, hogy mikbe lehet fektetni. Számlanyitás: $2000
Saxobank
Szintén CFD-kkel lehet kereskedni, de az izgalmasabb termékekhez $10000 dollárt kell betenni. Elõny viszont hogy óriási a választék.
Amit én keresek:
Online kereskedés lehetõleg turbó jegyekkel, széles választékon (legyen sokféle egyedi részvény és nyersanyag) és alacsony kezdõtõkével (ideális esetben $1000).
Ha valaki tud ilyet, kérem linkelje.
Kicsit több infó a turbójegyekrõl:
Ezek úgy néznek ki, hogy van egy knockout price - ha ezt eléri az alaptermék árfolyama, akkor a befektetés odaveszik. Kifizetni csak a KO price és az árfolyam közötti különbözetet kell.
Példa:
Ezüst opció, KO ár 16 dollár.
Jelenlegi árfolyam: 17 dollár.
Fizetendõ: 1 dollár.
Ha az ár felmegy 18-ra, akkor duplázódik a befektetés, ha lemegy 16-ra akkor elveszik.