Aurora11 Creative Commons License 2008.02.12 0 0 140

Azt nem értem,hogy hogy lehet,hogy kis méretekben golyók szaladgálnak és megszünik a folytonosság,és mégis máshol folytonos az anyag.Ha a világ kezdetben atomi méretű tartományú volt,akkor a részecskéknek megfelelő golyóknak kéne megnőniük,és vagy anyag van vagy vákuum.Ehelyett makroszkópikus és óriási méretekben is folytonos az anyag.Akkor miért lenne kivétel erre a mikrovilág.A makroszkopikus világban megjelenő örvények,nem lehetnek-e olyan képződmények,amik a mikrovilágban az atomoknak felelnek meg.Nem kéne-e a kvantummechanikai bázisállapotokat az áramlástanban is alaklmazni.Szerintem a mikrovilágban jelenlévő anyagáramlás sajátságai okozzák a kvantummechanikai tulajdonságokat?A klasszikus síkáramlásban alkalmazzák a komplex függvénytant,és a Schrödinger egyenlet nem klasszikus tulajdonságát(azonkívül,hogy módusokra osztják a valóságos mozgást)a képzetes egység az i szimbolum okozza.Miért rakták bele a Schrödinger-egyenletbe az i betüt.Hogy a kísérlettel egyező elmélethez kerüljenek,és hogy kijöjjön az alagúthatás.Nem lehet,hogy egy síkáramlásbeli probléma lép fel,amit a komplex-függvénytant alkalmazhatjuk,mert az egyik írányban nem változik az áramkép.

Mérges vagyok az egyetemre,hogy lassan a lélegzet vétel miatt is fizetni kell!:(

Előzmény: Gézoo4 (139)