Aurora11
2008.02.11
|
|
0 0
128
|
Én sem értek hozzá,csak annyira amennyi a Feynmann:Mai Fizika sorozat Kvantumfizika alapjaiban benne van.A Landau sorozat,a Landau minimum szerintem használhatatlan,csak a szerző kérkedéséről szól,hogy mennyit tud szerintem.A Jackson Elektrodinamika pedig külön poén,mindent az olvasóra bíznak!Meggyőződésem arról,hogy nem értik miről beszélnek,csak összedobtak egy kézikönyvet!!Ájánlom Neked még a John Barrow könyveket,a Kozmológiáról szól.Illetve,ha beírod a googléba,hogy fizikusok honlapja,a fizikus.atw-n van egy jó asztrofiz jegyzet.Az alapján lett meg az asztrofiz tantárgyam.Feynmann-sorozat azért is jó,mert elmondja azokat a trükköket amiket a tanárók elhallgatnak.A feladatmegoldásokhoz is,meg az elmélethez is trükkök vannak,hogy mit hogy kell érteni.Egyrészt a kvantummechanikához előfeltétel,hogy le tudjuk vezetni a kettősinga mozgásegyenleteit a Hamilton-függvényből.Furcsa lebegés jön ki,amit két idealizált állapot lineáris kombinációjaként lehet kezelni,és ezeknek a módusoknak az aránya változik az időben.Mert az ott előforduló két módus ekvivalens a bázisvektorokkal.Végig a kettősingás levezetés van,csak nem ingákra,hanem különböző energiaszintekre.Ezzel a lézereket a Stern-Gerlach berendezést,a diffrakciós elhajlásnál jelentkező függvényt meg mindent le lehet írni.Csak ne a Nagy Károlyból tanuljátok a kvantummechanikát,meg olyan könyvekből ahol átfedési integrállal meg ilyesmivel jönnek,mert jó az,de valójában csak egy analógia. |
Előzmény: egy mutáns (123)
|
|