Törölt nick Creative Commons License 2008.02.11 0 0 6368
Nézd, mondani könnyű, hogy "ne fedezzék", de én életszerűtlennek tartom. Teszem azt, ha a te rokonod valami bűnt követ el, azonnal rohansz feljelenteni?

Tudom, tudom, a rendőr az rendőr. Igazad is van. De ember is. Én mindig azt mondom, hogy a rendőr az egy ember, aki felhúz egy egyenruhát. De attól még ember marad, annak minden hibájával együtt. Ilyenformán ugyanúgy nem lehet semmit a tanúvallomásaikra alapozni, mint senki más esetében. El lehet ezért őket ítélni, mert tényleg nem szép egy ponton túl védeni a mundért. De! Egyrészt azért van az Ügyészség, hogy kivizsgálja az ügyet, bármilyen - törvényes! - módon. Továbbá éppen ezért kellene elszakítani a "köldökzsinórt", mely a Rendőrséget a politikához köti. De elég szorosan. Mert.

Ha már a topic címe "Rendőri brutalitás", elmondom, hogy az én "elméletem" szerint mi vezetett az októberi tragédiához.


- A Rendőrség megfelelő irányultsága tapasztalatainak hiányossága
Értsd, focihuligánokkal szemben fellépni teljesen más, mint politikailag "feltüzelt", elégedetlen, kétségbeesett (de amúgy tisztességes) emberekkel szemben. Utóbbi sokkal kényesebb, amit nem tudtak megfelelően kezelni a szakmai tapasztalat hiányában.

- Egyszerű pszichológia. Ha az ember valamiből hiányt szenved, mással próbálja ellensúlyozni.
Értsd, a szakmai tapasztalat hiánya miatt tudatosan vagy tudattalanul, de sokkal "keményebben" léptek fel, amellyel "leplezhették" bizonytalanságukat. Ennek meg az lett az eredménye, hogy egyesek túllőttek a célon.

- Kudarc élmény
Értsd, a Rendőrség 2006. szeptember 19-én kudarcot vallott. Nem volt felkészülve arra, ami történt. Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte őket az az este. És mivel amúgy is híjján voltak a megfelelő ismereteknek, így szinte kizárt volt, hogy abban a helyzetben, rohamtempóban megfelelő metódust határozzanak meg az incidens kezelésére. Kommunikációs hiányosságok, a jelenlévő erők nem ismerete stb.

- Támadás több fronton
Értsd, a Rendőrséget három oldalról érte támadás. Egyrészt szeptember 19-én az emberek részéről. És itt nem csak az számít, hogy hányan dobálták őket, hanem az is, hogy egy-két ezren ezt végignézték. Végignézték, ahogy ronggyá verik őket.
Aztán jött a politikai támadás. Az egyik oldal álnok módon a védelmükre kelt, hogy megóvja őket a "támadásoktól", holott épp nekik (is) köszönhető a Rendőrség csapnivaló állapota. Ezzel gyakorlatilag rácsapták a Rendőrségre az ÁVH bélyegét. Aztán meg jött a másik fél, az összeesküvés-elméleteivel, a felelősségre vonási mániájával, és a "párthadsereg" vizionálásával.

Szerinted? Csak ennyit kérdezek. Gondolkozz el rajta!

Ezt meg csak úgy, hogy vizuálisan is el tudd képzelni:

Szia! :-)

mtv
Előzmény: Barátocska :) (6362)