hatodikk Creative Commons License 2008.02.11 0 0 1725

Hogy valaki ennyire öntelt legyen, az számomra eddig elképzelhetetlen volt. Látom, még mindig nem tudtad megemészteni, hogy bebizonyítottam neked a Trianonnal kapcsolatos álláspontod hamisságát. Te azt hiszed, hogy a tanult baromságok igazak, csak azért, mert így tanítottak. Node:

 

"1) a kutyát nem érdekelte soha, hogy milyen történelmi érvek szólnak egy terület hovatartozása mellett."

 

Engem sem érdekel. De nem is erről beszéltem, te idióta. Itt alkományos királyság volt. Mondom itt, a Kárpát medencében. Erdéllyel, Horvátországgal. A többi Habsburg tartományban meg nem. Itt jogi hatalmi különbségről van szó, ami történelmi érvekkel volt alátámasztva. Ehhez ragaszkodtak az akkori magyarok az "illetékességi területükön".

 

"2) Erdély nem habsburg ármánykodás miatt lett különálló, hanem azért, mert 1541-ben az oszmánok elfoglalták budát. általános iskolás tananyag :-) akkor gondolom hiányoztál."

 

És képes vagy ilyen baromságot leírni. A Habsburg ármánykodás természetesen nem arra az időszakra vonatkozik, amikor tőlük független volt Erdély, hanem az 1686-1848 közti időről beszéltem. Ezt rajtad kivül minden olvasó így értette. De a te szemed előtt vörös ködfátyol úszik, ha engem olvasol. 

 

Folyt.

Előzmény: Joranne_Sutt (1710)