barka Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1597

"EN,foleg azt akartam irni neked haverkam,hogy a CSEH-testverekkel alakitott allamba,a szlovak-sag mindt nemzet nem volt elnyomva,mindt a MAGYAR-kiraly-sag alatt,foleg ez volt a lenyege a uj allamszovetsegnek."

 

Aha, értem. És akkor mivel magyarázod azt - ha már annyira jól ment a sorotok a csehszlovák "demokráciában" -, hogy az első adandó alkalommal elváltatok a cseh "testvéreitektől"? Mikor is volt az?... :))

Aztán a nagy "testvéri" szeretet a 2.vh után is csak addig tartott, amíg el nem jött az első kedvező alkalom és hoppá, máris hátat fordítottatok a "szeretett" cseh "testvéreiteknek". Persze, feltételezem, ők is örültek a válásnak, egy gonddal kevesebb lett nekik... :))

 

Most ugyanazt csináljátok a magyarokkal, mint veletek a csehek. Olyanok vagytok, mint a Bourbonok: Semmit se tanultatok és sokat felejtettetek... :))

 

De nézd csak, hogyan vélekedett rólatok a cseh "demokrácia" atyja:

 

>>1918 július 30-án ellenjegyeztem Pittsburgban azt az "egyezményt", amelyet Amerika tót és cseh emigráns szövetségeseinek küldöttei kötöttek meg Clevelendban 1915 május 17-én. Ez a szerződés egy kis szláv csoport igényeinek a kielégítésére szolgált. Ezek, Isten tudja miféle gyerekességekről ábrándoztak. Holmi Szlovákiáról: amelynek autonómiája, saját közigazgatása, önálló parlamentje és bíráskodása, saját iskolái stb. legyen… Habozás nélkül hozzájárultam a cseh nemzet nevében ezekhez a tót követelésekhez.

A "szerződés" u. i. egyszerű magánegyezmény jellegével bírt, amelyet csupán néhány emigráns kötött. Ezek is – kettő kivételével – honosított amerikaiak voltak. Semmilyen akadálya nem volt, hogy ezt az értéktelen darab papirost aláírjam. Miután u. i. a "szerződés"-t ünnepnapon "kötötték": ez – az amerikai törvények szerint – amúgy is érvénytelen volt.<<

(T.G. Masaryk:” The Making of a State”, London, 1924, 229. old.)

 

"Amiket meg itt leirsz,a z minddt a 2.vh-bol kifolyolag szuletett,gondolom tudod,miert epp a fasiszta nemet,es szovetsegesei,voltak felelosegre vonva."

 

Blablabla, sok habbal. Ezek dokumentumok és kutatásokon alapuló tanulmányok.

 

"Mart regebben irtam a katonai,eveim alatt ez volt a legjobb alkalom es modja ,betekinteni a akkori NYUGAT-NEMET-CSEHSZLOVAK,A sudetak-reszerol,kitelepitett nemetek utan maradt ures,hazak-ba meg mindenre.Es szerinted ezeket kell karpotlanitani..."

 

Nem tudod, hogy hiába mosod a szart, attól az még büdös marad? Kb. 3 milló szudétanémet és 1 millió magyar kifosztása és nyomorbadöntése terheli a lelketeket, ha egyáltalán van - haverkám...

 

barka, Magyarország

 

Előzmény: puntik (1584)