utn Creative Commons License 2008.02.07 0 0 300164
Időközben a Keleti vezénylethez megérkezett Halasi Zoltán, a VDSzSz Startos társasági szervezetének vezető ügyvivője
Többek között elmondta: józan fejjel kell gondolkozni, a sztrájk ebben a formában a végtelenségig nem folytatható, mivel a sztrájkoló vasutasok családjainak is meg kell élniük valamiből. A jelenlegi sztrájk a bizonyíték arra, hogy ha a vasutasok sztrájkba lépnek, akkor tényleg munkabeszüntetés van. A nyomást fokozni kell, de nem biztos, hogy hetekig tartó folyamatos sztrájkkal. Zoli hangsúlyozta, hogy a VDSzSz egyetlen követeléséről sem mondott le, illetve mond le. Elmondta: a közeljövőben várhatóan arra a sztrájktechnikára térünk át, hogy néhány órás sztrájkokat szervezünk, melyet röviddel annak megkezdése előtt jelentünk be. „Nem akarunk ugyanis Benneteket, és családotokat nehéz helyzetbe hozni egy többhetes sztrájkkal, ezzel a technikával minden munkavállalón megoszlik a teher, de ugyanaz a sztrájk eredménye." A különböző napokon néhány óra hosszat tartó sztrájkokat Zoli szerint akár egész évben is lehet majd csinálni.


Forrás: vdszsz.hu - Sztrájk percről-percre 8:00

Az előbb még úgy voltam, hogy "na, végre, abbahagyták egy időre". De most elöntött az ideg... Eddig egy ...a szavam nem lehetett, egyetemen regisztrációs hét, nem kellett bemennem egész héten. De ez már kicsit sok! Most akkor Gaskó elböfögi magát, hogy "Na, híveim! Sztrájk két óráig!", akkor néhány ember megint bevágja magát a nyugágyba, az utasok meg oldják meg??
Mert így most, ha (most a napi ingázás még kb. hagyján) elmegy az ember egy hosszabb útra... Egész nap azon lehet idegeskedni, hogy haza tudok-e menni? Kimegyek késő du. mondjuk Kaposvárra, ahol kijelentik, hogy "most 2 óráig sztrájkolnak, aztán meg bocs, de b@sztad a hazautad, mert a Zengő IC nem fog várni Dombóváron..." A szállodát ugye fogják fizetni??????

Ez amit akarnak, az nem sztrájk. Lehet nevezni mindennek, partizánakció, szabotázs stb. Mi lesz a következő??? Két vonat között kirobbantják a keresztezési darabot a kitérőből??? Vagy valaki erővágóval leszalad, és elvagdossa a vonóvezetékeket???
Előzmény: jazzcool1,2 (300153)