wector81 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 542

Hmm... Kicsit megnézegettem ezt a Wuyi XinRui Tools Manufacture Co., Ltd. céget... Hát mitmondjak, elgondolkodtató! Korrekt honlap, szép képek :) Egyébként www.wyxr.com címen elérhetők.

 

A Husi kereskedő nem hazudott nagyot, a kisebb gépeikhez valóban lassacskán így kell hozzáállni...

Azt minden esetre nem gondolnám, hogy ezek a XinRui-k Stihl gyártósoron készülnének. Gépdoki magához nyúl, ha ezt elolvassa :) Viszont tudomásom szerint a Stihl még ezt a narancs-fehér összeállítást is levédette, mint márkajegyet, nem tudom hogy lehet, hogy nem csaptak még le ezekre...

Egyébként a kínai cuccokkal egy gond van. Nem a gyártósorok precízsége, vagy az oda-nem figyelés, gányolás. Ezekkel minden rendben, enni lehet az üzemeikben a padlóról és mikronokban gondolkodnak. De az anyagminőség és a tapasztalat sajnos még nagyon hiányzik. Nincs mögöttük "anyacég" aminek a minőségellenőrei és mérnökei mércét állítanának. Eltekintve attól a pár embertől, akiket a nagyoktól esetleg elbocsájtottak és ezeknél találtak munkát.

 

Szóval van még mit tanulniuk és fejlődniük. Épp ezért, inkább vegyen az ember fia 110ropi-ért mondjuk egy 460-as Dolmar-t, ami ugyan "csak" 46ccm meg 3paci, és nem adnak 55-ös csak 45-ös lapot hozzá, de legalább gép az utolsó csavarjáig. Értelmes szervízzel. Nem egy Stihl színekben pompázó másolat, akármilyen jónak is tűnik.

 

(Csak zárójelben, a típusszámokból jöttem rá, hogy amiket mi árulunk motoros háti permetezőket, is ezen cég kreálmányai, és mit mondjak, egy rettenet...és azokra meg azt merte mondani a cég képviselője, hogy Solo gyártósorokon készülnek. És még csak nem is hasonlít. Akkor most hogy is van ez? Minden profi cég kínában gyártat? Legközelebb a Dolmar lesz kínai vagy a Husi? Netán a Mercedes? :)

 

Zárjuk ezt rövidre, és maradjunk a földön, kicsi buzgó messzi barátaink szárnypróbálgatásai jó irányba mutatnak, de még nagyon pelyhesek. Öccá, kettő visze kéccá, háámat szokat visze ezeöccá! Egyenlőre itt tartanak.

Előzmény: fvcc (538)