DacaGaby Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1144
Köszönöm szépen!
A tepsi tartalma: krumpli, zöldségek (vörös-, lila-, póréhagyma, kaliforniai paprika, paradicsom), csülöl, oldalas, bacon szalonna. A Kemencebencén szerzett ötletek alapján a kicsontozott csülköt ill. az oldalast babérleveles, szemesborsos, köménymagos stb. fokhagymás vízbe megabáltam, a csülköket felszeleteltem és fehérboros-mustáros-fűszeres pácba raktam. A kiválogatott kb. 4cm átmérőjű vékony sárgahajú búrgonyát félig megfőztem az abalébe, ez került a tepsi aljára, erre a zöldségek a csölök, oldalas és a tetejére a szalonna. Nem túlságosan lett felfütve a kemence (230°C), először 3 cserépedény töltöttkáposzta főtt benne, majd a 180°C-ra "kihült" (azért hült ki, mert 2-2cm rés volt hagyva az ajtón míg főtt a káposzta, hogy kijöjjön a gőz) kemencébe 1 órányit lefóliázva, 1 órányit pedig szabadon sült a végeredmény a képeken látható.
Előzmény: biii (1143)