atompyka Creative Commons License 2008.02.05 0 0 106
Tisza-tavi Jegtura 2008. februar 9.

2008-ban mar harmadik alkalommal varjuk a Tisza-tohoz egy kellemes teli kirandulasra a turazas szerelmeseit, a Tisza-to eldugott, nyaron bejarhatatlan reszeit felfedezni kivano erdeklodoket. Elorelathatoan az idojaras iden sem lesz kegyes hozzank, s nem lesz biztonsagosan bejarhato jegfelulet a tavon. Ennek ellenere most is nagyon erdekes turautvonalat allitottunk ossze, s a 33-as fouttol D-re eso teruletreszen a Tisza es a Kis-Tisza szegleteben barangoljuk be az erdokkel boritott szigeteket, a koztuk levo nadas, gyekenyes laposokat es a Tisza part hangulatos szakaszait. A tura erdeszeti jellegu foldutakon, gyalogos osvenyeken vezet vegig. Fontos az idojarashoz alkalmazkodo ruhazat, a "sarallo" labbeli es az itt-ott novenyzet kozotti bujkalast is elviselo kabat. A tura lebonyolitasat kepzett turavezetok segitik, akiktol sok erdekesseget is meg lehet tudni a Tisza-torol a tura soran. A tura nyomvonala nem lesz kijelolve, ezert teljesitmenytura jellegu teljesitesre az iden nem!
  lesz lehetoseg.

A tura varhato tavja: 12-16 km.

A tura reszveteli dija 500 Ft/fo, 1 felnottel egy 14 ev alatti gyermek ingyen vehet reszt.

A rendezveny programja

09.00-10.00 Jelentkezes es regisztracio a Feher Amur Halaszcsarda lenti parkolojaban (33-as fout Tisza-hidnal)

10.00-10.15 Tajekoztato, hasznos tudnivalok es biztonsagi szabalyok ismertetese.

10.15-14-15 Gyalogtura turavezetokkel es 2-3 pihenoponttal, ahol lehetoseg van a hozott elemozsia elfogyasztasara.

14-15 orakor visszaerkezes a halaszcsarda parkolojaba. A csardaban lehetoseg lesz ki-ki alapon egy ebed elfogyasztasara.

Kerjuk, lehetoseg szerint mindenki jelentkezzen elozetesen, mert a turavezetoket a letszamtol fuggoen szeretnenk biztositani!

A tura jelentkezesi lapja letoltheto a  www.tiszatoinfo.hu  cimrol.

Tovabbi kerdeseikkel kerem forduljanak Szabo Lajos projekt
menedzserhez a 30/399 57 35-os telefonszamon.