Erzsébeti Creative Commons License 2008.02.04 0 0 15974
Egy esettanulmány az uni-max céggel kapcsolatban:

Mint említetem tőlük van a hosszlyukfúróm.

Ehhez a géphez lehet náluk rendelni fúrószárakat is készletben.
Van jobbos, és van balos készletük.
Én megrendeltem egy balos készlettel (mivel látatlanban ilyet nem szeretek venni, de a 6000 ft körüli ára miatt megkockáztattam) nem egy durranás a készlet, egynek jó lesz...
A probléma ott jelentkezett elsőre, hogy a kedves hölgy akivel telefonon leegyeztettem az nem tudott választ adni arra, hogy ehhez a géphez melyik forgásirányú készletet ajánlja! Én mivel més a gépet sem láttam élőben nem voltam kompetens az ügyben, max annyira, hogy én fizettem a cehhet...
Próbáltam rávenni, hogy kérdezzen meg egy hozzáértőbbet a cégüknél, de egy kósza "hogy is van ez Józsi" kérdésnél többre nem futotta a cég képviseletében! Kedves, és szívélyes volt, szal nem a hozzáállásal volt a gond...
Ekkor megrendeltem egy jobbos készlettel, amit be is írt a rendelés kartonjába. kb 2 óra múlva jön a telefon, hogy nincs ilyen készletük raktáron, és csak 4 hónap múlva lesz. Na szép.. ennyit a percre biztos informatikai rendszerükről!
Kis kinlódás után azt mondtam neki, hogy OK! akkor legyen a balos. Erre meg ő, hogy ezt a rendelést nem tudja átjavítani mert nincs ilyen opcio ebben a rendszerben!!!
Paff!!!

Kis huza-vona után nekem kellett kitalálnom a megoldást (egy kicsit talán azért is mentek bele, mert megfenyegettem hogy akkor az egész rendeléstől elállok, ha ilyen rugalmatlan hozzáállással teszik a dolgukat.).
A megoldás az volt, hogy az efész rendelést visszamondtam, és újra megrendeltem akkor rögtön!!! de a másik készlettel azzal ami volt raktáron.

Kérdés: Mi a fenének nekem kell ilyet kitalálnom, és nem ők ajánlják fel ezt a megoldást? ehh ez a másik rosszpont a cégnek...

A harmadik volt a legérdekesebb rosszpont.
Kérdezem, hogy mikor szállítják. A válasz, 12-14 napon belül. Ez OK! de...
Mivel nem tartózkodunk a szállítási címen folyamatosan, így kértem, hogy valami pontosítással adják meg az időpontot. Azt mondta, hogy azt ő nem tudja!!!
Mondom OK! nem várom el, hogy akár órára megmondja, hogy mi fog két hét múlva történni, de reméltem, hogy majd a szállító cég (külsősök) felhív előtte egy nappal, vagy valami ilyesmi európai megoldás lesz... De nem!!!
A cég nem hajlandó felhívni előtte, de megnyugtatott a hölgy, hogy ha nem tudják átadni a címzettnek akkor megkísérlik egy másik napon... persze akkor majd felhívnak...
Én elég furcsán nézhettem a telefonomra ekkor...
Marhára nemértettem... de ha ők ilyenek akkor legyen.
A gépet rendben időben megkaptam, a sofőr bebékázta a műhely közepére, kifizettem, és minden oké azóta...

A lényeg, hogy alapból működik a dolog, csak ezek a hülye nüanszok ne lettek volna...

Erzsébeti