wector81 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 525

Viszont végigolvasva az eddigieket, feltűnt pár dolog. Azt úgy látom felfedezte a nagyérdemű, hogy a Stihl és a Husi nem hozza a régi formáját, legalábbis ami az alsóbb szegmenst illeti. Gyarapodnak a Dolmar tulajok, remélem meg lesznek vele elégedve - sőt, biztos vagyok benne! Üdvözítendő a Komatsu-tábor, remélem a Husi nem szól bele túlságosan a japán technikába a felvásárlás után és sokáig lesz nekünk szétgyilkolhatatlan japó motorunk! :) A Hitachi behozta a Tanaka-t, gondolom lassacskán el fog az is terjedni, bár sokan pislogva néznek a Hitachi feliratos gépekre... Shindaiwa-t még nem láttam sehol, talán meg is vagyunk nélkülük, azt már aztán végképp nem ismerné senki-eladni szinte esélytelen. Viszont azt furcsállom, Solo gépe senkinek nincs?! Egyáltalán mi a helyzet ezzel az egyébként nem gyenge céggel? Valakinél tapasztalat, hozzászólás?

 

Alsóbb régiók csatájában úgylátom az olasz McCulloch / Partner / Poulan triumvirátus kezdi magát megszerettetni, szerintem árkategóriájukban magasan a legjobb értéket képviselik, persze megfelelő munkára.

Az új MTD gép több, mint valószínű Alpina belet sejtet, lévén azokat pár éve itt szerelik össze az MTD nemesvámosi üzemében. Olasz gyártás, magyar szerelés :)

AL-KO és Ikra - mindkettő a taiwani Jenn Feng Group által tömörített távolkeleti gyártók termékeit forgalmazza saját neve alatt. Csak színben van eltérés. Az AL-KO állítólag szeretne velük szakítani, mert nem fele meg nekik a minőség - nem is értem - és a Solo-val szeretnének szerződést kötni, meglátjuk mi lesz belőle. Egyébként a Jenn Feng szállít az amerikai McCulloch-nak is.

A Ryobi - Homelite gépei sem túl elterjedtek felénk, kellemes középkategóriás minőséget képviselnek, nagyjából az európai McColloch-hoz tudnám hasonlítani.

Jonsered-et szétszedte a Husi, a kisebb gépei a McCulloch-nál készülnek, sárga helyett pirosban, a komolyabbak pici butítással a Husi termékei, szintén pirosban.

Egyéb kínai csodázmányok a nagyáruházak 25ezer forintos kategóriájába esnek, megfelelnek a nagyrakáskaki-szabvány minden elvárásának.

Viszont figyelem! Sok gépet láttam már 30ezer környékén, ami a McCulloch gyár szülötte, csak éppen mittomén milyen matrica van rajta! Érdemes figyelni a külső formai egyezésre illetve megvizslatni a matricáját! Ha Elektrolux vagy Husqvarna Outdoor Products esetleg simán HOP felirat díszeleg rajta, tutti, hogy valamelyik kisebb MC gépet köszönthetjük benne!

Azt azonban senki ne feledje, adott munkára a megfelelő gépet válassza, lehetőleg kerülve a noname kategóriát, és figyelembe véve a gép várható élettartamát és szervízigényét! Nem véletlenül kerül egy 46ccm-es 3LE-s MC California 45ös lappal 70-be, míg egy szintén 46ccm-es 3LE-s Dolmar PS-460 45ös lappal 110-be. A két gép egyéb paraméterben nem összehasonlítható! Az árkülönbözet az évek és a munka alatt behozza magát!

Hát ennyi hirtelen, azt hiszem eleget szövegeltem! :)

Mindenkinek balesetmentes fűrészelgetést! w