x31 Creative Commons License 2008.02.03 0 0 15934
Hogy 300 kiló? Szerintem közelebb van az 1 tonnához. Pont ezért éri meg nagyon.
Egy lemezvázas 310-es gyalu (persze öntvény asztallal) közel 300kiló. Ez pedig öntvényvázas gép. Hobby célra sem érdemes megvenni valamit csak azért mert olcsóbb. Ez kicsiben (pl forstner fúró) és nagyban is igaz. Százezren felüli pénzt kiadni olyan gépért, ami később eladhatatlan ("wegen hobby aufgabe"), használati értéke pedig igencsak szerény=pazarlás. Egy normális forstner fúró ára többszöröse a szeg anyagból készűlt változatnak, mégis kidobott pénz megvenni az olcsót.
Nincs 3fázisod? Indítókondit lehet használni és megy egyfázissal is. igaz ilyenkor nem tolhatod bele a 410-es anyagot 5mm mélyen, de ilyet méskor sem célszerű tenni. Ha minden kötél szakad még motorcsere is belefér (ha tú nagy a rajta lévő motor). Nekem is hobby a dolog abban az értelemben, hogy nem keresek vele pénzt és csak magamnak dolgozok, de annyira gazdag nem vagyok, hogy 150e-et kidobjak egy játékszerre. Ha kibontom a dobozát, abban a pillanatban már 50000-el kevesebbet ér, ha használnám egy évig, ingyen se kéne senkinek. Nem akarok senki rábeszélnni, vagy lebeszélni álmai gyalujáról, csak a véleményemet írtam le. Akinek nincs helye, annak ez a gép nem jó. Azért írtam, hogy 'akinek van helye'. Ennek a gépnek az asztala 180centi hosszú, tehát 110-el több hely kell hosszában :)

Előzmény: halaloszto (15906)