generatingpower Creative Commons License 2008.02.01 0 0 12
mindenek elott nem kellemes igy csikanozni, ha lehet irjunk nagyobb tisztelettel maásik náciokrol-- miközben ök ugyanolyan legalizált amerikaiak mint pld, te.

Két hetet várni németben-- te aztán szerencsés vagy, talán ezért is érzed azt a sok pluszt itt. Van aki megbetegszik gyogszeres kezelésen él, van aki makk eglszséges ---nos nem lehet mindkettönek hasonlo véleménye a health care-röl.

Az emigrácios folyamatokra jellemzó az a temérdek diszkriminácio, amit a többnyire fekete alkalmazottak végeznek az europai emigránsokkal szemben. Nem tudok olyant akinek simán mentek a dolgai, minimum egy-két fatalis tévedés, kompjuter error- idöhuzás, kérvény visszaküldés, interju elhalasztás, reschedule, és többszöri tisztázgatás után végre--végre kapsz egy temporary green card-ot, aztán ujabb ajánlott levelek, fee-k után egy véglegeset.

Ismétlem, sok barát és ismerös közül egyetlen egy sincs akinek szépen rendben mentek volna a dolgai. Mint US citizen a fiam ügye is évekig tartott, 3 szor kellett lerepülnöm ide Los Angelesbe ( én akkoriban Houstonban laktam) és TV kamerák elött megesküdnünk, hogy valoban a fiam stb... Fényképekkel bizonyitani, hogy a születésnapokon elfujta a tortát és én is rajta vagyok stb....

Ez egy röhej. Közben egy mexicoi, vagy jamaicai, vagy portoricoi a fél falut ide vándoroltathatja, pár dinarosért vásárolt hamis anyakönyvik alapján.

De még nincs vége: New Yorkban a cégnél jamaicai munkások voltak, a government recrutálta öket és green card-ot kaptak-- segédmunkásként. Mondjuk egyszerü folyamat: tudnak perfect angolul és feketék, kit érdekel, hogy a fekete 200 éve él itt, vagy tegnap jött Kinsassza Kongobol--