generatingpower Creative Commons License 2008.01.30 0 0 4
a dolgok szerte a világon messze nem az elnököktöl függenek.
A politikusok szerteágazo érdekeket képviselnek, és ezen érdekek határozzák meg azt hogy mi történik, a kis városi vezetéstöl kezdve a state governorig.

Amikor asztán már a cirkusz országo méreteket ölt, akkor kezdenek fészkelödni és tologatni a labdát---igy van ez az emigrácioval is.

Minél nagyobb a mélységes érzelmekkel tele huha de nagy törvényesség, annál nagyobb annak be nem tartása.

Az emigrácios folyamat, mint valami szentirás, ezer egy buktatóval, dijak, dokumentek, feltételek ezreivel--- és...........és a szükség törvényt bont alapon, egy elnök egy tollvonással millioknak ad exemptiont.

A biroság, a törvények, millios perek során elitélt Rich - 16 milliárd (itt billio) dolláros adohátralékkal, a 10 most wanted, hazaárulo, népellenség, --mi lehet még???-- egy tollvonással elnöki kegyelmet kap Clintontol. Még jo hogy nem a CIA igazgatot mentette fel, annak lelkén 12 orosz ügynök halála is szérad--potom életfogytiglant kapott, miközben elárulta a hazáját, legmagasabb pozicioban visszaélt ezzel stb..
Ilyen alapon öt is felmentheti egy Clinton..

Nos ez a bajom. Miközben az amerikai gazdaság szemet hunyt az illegálisok alkalmazásásban, fillérekért dolgoznak mexicoiak millioi (lásd afapk is csikénokat alkalmaz) és ettöl olcso a narancs, alma, zöldség gyümölcs... stb...a "fehéerek" pampognak és utáloznak a mexicoiak ellen. Igen, nekem sem szimpatikusak, én is jobb szeretnék tiszta rendes és törvényszeretö népek között élni, barátkozni stb... de azok nem szedik le a salátát, és akkor nem lesz 50 cent egy pound alma, és ahová a szem ellát, nem dolgoznak majd mexicoiak.

Igen a hiba nem az ö készülékükben van: a kormány és a törvények hunynak szemet. Nem kénysueritették hogy angolul tuzdjanak, ehelyett "beszélünk spanyolul" kiirva minden állami intézményben. Németoszágban, Svájcban ilyen nincs, még bayer-ül sem szabad beszélni Münchenben a hivatalban, csakis hoch deutsch.

Nos akkor minek változzanak, minek vegyék fel a kulturát? Ellenkezöleg, Floridában már elöfordult, hogy egy benzinkutnál rámszolt a cubai clerk, hogy menjek másik kuthoz tankolni ha nem tudok spanyolul. És a cégnél a spanyol többség miatt mexicoi népzene bömböl, az amerikai nem hallgathatja a kedvenc adoját. Ha felszolalsz érte, akkor a természetesen mexicoi müvezetö kipiszkál a cégtöl. Hiogyan?? hoz 3 tanut (akik persze mexicoiak,) hogy összeférhetetlen vagy, nem eszel velük stb..

Tehát a mexicoiakat erre nevelte az amerikai társadalom, hogy most az a szálloige: csak visszavettük, ami a mién volt. Tehát Los Angeles, Santa Ana, stb... valojában csak ideiglenesen "volt" amerikai, valakik megbundázták--de a mexicoiak kerülö uton visszavették. Naná hogy a mexicoi állam nem tesz ez ellen, örülnek, ha a heygilakok eltünnek Mexicobol és............pár év mulva egy rakás pénzzel beinvesztálnak Mexicoba. A mexicoi munkatársaknak házaik vannak Mexicoban, bérbe adva, üzleteik vannak - futnak, és.......abbol fedezik a millios épitkezéseket itt, némelyiknek már itt is 3 háza van, kb 2 millio dollár értékben.

Kit érdekel az emigrácios törvény?? Ha akarják, hivatalosan bejön még 10 millio. Nem kell átugrani a határon. És latin emigrácios ügyvédek ezrei segitik a papirmunkát.
Előzmény: sajnos boka (3)