madarbarat Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1026

Tegnap kaptam egy kis csomagot, megköszöntem emailben, de gondolom, jó, ha nagyobb közösség is értesül:

Kedves Bodnár Tibor!

Az általam ajándékba küldött MADÁRBARÁT-LEXIKON-ért viszonzásképpen feladott küldeményedet (benne 3 000 Ft-ot és a kiadvány tiszteletpéldányokat) megkaptam, nagyon szépen köszönöm.

Tényleg hálás vagyok, mert úgy 2 éve írtam számos MDOSZ vezetőnek, ill. egyesületi elnöknek, felkínáltam számukra a lehetőséget a lexikonban való szereplésre, de az egyetlen Eszteró Lajos kivételével senki sem reagált, így csak a rendelkezésemre álló szolídabb anyagok alapján tudtam a lexikonba betenni információkat az MDOSZ-ről, Híres tenyésztőkről, eredményekről, illetve a tagszervezetekről.

Sőt, miután kaptam néhány olyan információt, hogy Tóth Sándor lemond, esik szét az egész, senki sem tudja, mit hoz a jövő, talán Lakó Antal fogja össze a dolgokat, gondoltam, megvárom, míg valami határozott irány mutatkozik, a tagság (választás) által hitelesített személy segít eligazodni az utóbbi évek történéseiben.

Aztán kiesett a dolog a látókörömből, s csupán annyi jutott el hozzám, hogy néhány szervezett kilépett, Tóth Sándor (aki elfelejtette, hogy tőlem rendben vette át a szervezetet és valamiért elfelejtette, ki vagyok) maradt a helyén, és Eszteró Lajos alelnökké avanzsált. (Utóbbi tény bizakodásra adott okot.)

Minden esetre a lexikon nem teljes e tekintetben sem, valószínűleg soha nem is lesz teljes, de hiányoznak belőle olyan dolgok, amelyek könnyen, gyorsan pótolhatóak, s én kész vagyok pótolni, de a segítségetek nélkül ez eléggé körülményes.

Hitem szerint itt közös az érdek:

részemről - szeretném, ha a nevemmel jelzett anyag minél tökéletesebb volna;

részetekről - gondolom senkinek nem lehet célja, hogy kimaradjon egy ilyen teljességre törekvő munkából.

Örömmel látom, hogy a Bálinti Madarász korrekt, szép, s hitem szerint megbízható kiadvány, amit ott fellelek, azt engedelmeddel "belapátolom" a lexikon javított kiadásába. Illetve bármely csatornádon el tudod juttatni illetékesekhez, hogy pl. a neves tenyésztők szócikk hiányos, s ők az ismert csatornákon

Lengyel Tibor 2141 CSÖMÖR, Tinódi u. 5.

tel: 28/446-526

madarbarat@invitel.hu

http://madarbarat-lexikon.mindenkilapja.hu/

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9156025?cmd=Article_showArticle&t=9156025

el tudják juttatni igényüket, véleményüket, kéréseiket.

Barátsággal

Lengyel Tibor

madárbarát

Ui.: Pl. Borovszky Ambrus is az egyik lapszámod cíkke alapján lett szócikke a lexikonnak - köszönöm

Ha valaki többet akar megtudni Ambrusról: http://www.dumaujvaros.hu/index.php?t=msg&goto=413890&#msg_413890