b.viridis Creative Commons License 2008.01.29 0 0 81
Szerinted kik lépnek le?
Ezt nem lehet így vizsgálni. Az én ismerősi körömből vett példák vélhetőleg statisztikailag semmiféle relevanciával nem bírnak, mert egyrészt a minta nem reprezentatív. másrészt meg ha arra figyelek, hogy hányan mentek el, akkor elsiklok afölött, hogy ezzel szemben hányan nem, és ha elmentek teszem azt heten, akkor az kellően nagy számnak tűnik ahhoz, hogy már figyelembe se vegyem, hogy ezzel szemben hetvenen maradtak. No és ugye egy diplomás vélhetőleg inkább hasonszőrűekkel tart fenn kapcsolatot, így arra végképp semmi rálátása, hogy állástalan segédvájárból hányan mentek el. Tehát a kérdést akkor lehetne értelmesen megválaszolni, ha előkapnánk egy szakmailag hiteles felmérést a témáról. Készült vajon ilyen az utóbbi években? Te tudsz róla?

Hát tényleg nem, de ha maradnának sem jelentetnének. Ugyanis nem a dolgozó fiatalok a fő felhasználói a szoc rendszernek. ellenben hiányzó adójuk komoly terhet jelent most is.
Vedd figyelembe, hogy én a romániai analógiából indultam ki, miszerint az elvándorlók nagyobbik hányada az állástalanok köréből került ki. Tehát akik egy kanyit nem fizettek be a közösbe, ellenben kivenni biza kivettek.

Ha itthon dolgoznának és adóznának csak jobb lenne... és akkor kik maradnak itthon, az eltartottak?
Ha. De ismétlem, KSH adat, hogy 2,6 millió keresőképes korú ember gazdaságilag nem aktív, azaz egy kanyi forint adót, járulékot nem fizet, ezzel szemben járni nekik is elég sok minden jár, alanyi jogon is. Én azt mondtam, hogy ha ennek a fele elmenne, akkor mi lenne? Mitől lenne az az országnak rosszabb? Nagyon nehéz úgy vitázni, ha el sem olvasod azt, amit írok, fölösleges ismételgetésekre kényszerítesz, amit csoda, ha egy idő után megunok?

Minek térjenek vissza 70% adót fizetni, 0 ellentételezésért?
Hülye érv. Egy mai helyzetet vetítsz ki tíz évre előre. Holott éppen az elmenés miatt csökkenhetne a szociális feszültség, ami lehetővé tenne egy óvatos adó- és járulékcsökkentést, ami már egy (vissza)csábító erő is lehetne.

nem veszed észre, hogy a munkáltatók is szedegetik a sátorfát.
Más munkáltatók meg teszegetik a sátorfát. Eleinte ugye a rabszolgamunkát preferáló cégek jöttek ide, örültünk amikor jöttek és örültünk, amikor elmentek. A Nokia éppen most hozza ide Bochumból a telefongyártást. Láthatod, mindig van egy "mihez képest". Persze bár inkább a fejlesztést hozná intenzívebben. De hát mi inkább a mezőgazdaságunkba invesztálunk, mert a traktor sokkal látványosabb elem az út mentén leállítva, mint egy eszterga.

A társadalom hozta össze a Kákossy interjúban leírt kötött pályákat pl az adóreform és a M4 terén?
És ha nem például? Hanem konkrétan? A közvetlen környezetemben éppen most omlott össze két régi cég is, és én csak azon csodálkoztam, hogy hogy a viharba bírt eddig is fennmaradni... A korrupció, a lopás, a tisztességes munka nagyüzemi elszabotálása szerinted csak az állami felsővezetőink kiváltsága? A mezei polgár nem ugyanúgy presztízsnövelő cikkekre költ, javarészt erején felül is? Győzködjél már még kicsit arról, hogy itt csupa remek, tisztességes, bölcs jómunkásember van, csak ugye az a fránya párszáz állami felsővezető bassza el az egészet és nélkülük kánaán lenne, tejjel-mézzel...

Kákossy látja a mozgástér és a változtatási akarat hiányát, kitölti a maradék időszakot 2010ig, minimális erőlködéssel.
Na, de szerinted ez nem tűnik némiképp mégis valamiféle elmozdulásszerűségnek az eddigi, Kóka-féle ostobán kommunikált hurráoptimizmushoz képest?

Előzmény: lajafix (77)