b.viridis Creative Commons License 2008.01.29 0 0 75
Nekem is. Az államot vezetőknek sajnos nem elég erős ahhoz a szíve és a lelke, hogy maximum saját fogyasztásra lopjanak... mint megélhetősi barátaik.
Szvsz a lopás nudli az összeshez képest. Nézd meg mi pénzek mennek el a szociális juttatásokra. Tele vagyunk álrokkantokkal, mert tíz évvel ezelőtt jó ötletnek tűnt hagyni a rokkantnyugdíjjal való visszaélést, így kozmetikázva kicsit a munkanélküliségi mutatókat. Mindenféle jogcímeken összeszedhető segélyekből is szinte jobban meg lehet ma élni, mint munkából, így jóhogy kismillió ember baszik dolgozni.
A köz intézményeinek a működtetése során minden további nélkül lehet balfaszmód gazdálkodni, ezt szoktuk meg az átkosban, jó ez nekünk így.
Csak egy példa: kérdem a gyerekemtől, hogy mi a fasznak leckekönyv, amikor úgyis vezetik az egészet a Neptun nevű számítógépes rendszerben? Mire ő, jé, tényleg, minek is? Errefel ma olvasom, hogy Szegeden megszűnik a leckekönyv, és csak ezzel 24 milliót spórol meg az egyetem. Plusz ugye a nyűgtől és a macerától is megszabadul a diák is és az adminisztráció is. És hány, meg hány ilyen van még szerte az országban... Ezekhez képest az állami felsővezetők lopásai szvsz fókasóhaj a sarki éjszakában.

Koncepcióról lehet simán beszélni úgy is, hogy nem bántjuk a négyéves ciklusokat. Már ha akar valaki. Körül kéne nézni a világban hogyan csinálják ezt mások. Például az annyira lenézett románok. Itt van rögtön kedvenc városom, Nagyvárad 2007-2026 közöttre tervezett (figyeltem! húsz év!!!) fejlesztési terve. Ezt a regionális fejlesztési koncepciót ők találták ki és olyan jó écának bizonyult, hogy Bukarest is egy-az-egybe lenyúlta (www.zmb.ro). De nálunk ugye csak olyasmit lehet, hogy hidat út nélkül, utat híd nélkül, nemzeti színházakat ide-oda tologatni, és ezek variációit. Az idő közben meg telik, mi meg mondogatjuk csöndben, hogy "nem süllyed a sziget". Nem a lófaszt.
Előzmény: Törölt nick (73)