V.4_BlackVoid Creative Commons License 2008.01.29 0 0 42603

Hat, ez eleg gyengus ez a "szakerto".

 

A Nyugat nagyon is beleavatkozott Jelcin idejen Oroszorszagban, probaltak egy csatlos babkormanyt kiepiteni. A KGB az utolso pillanatban lepett es megorizte az orszag szuverenitasat.

Az oroszok rajottek, hogy a nyugati tipusu demokraciat a nyugatiak az orszag kirablasaval parhuzamosan kepzelik el.

A Kaszpi tengeri keszletek harmatgyengek es Oroszorszagot megkerulni csak meg instabilabb regiokon keresztul lehet. Ezert volt igaza Gyurcsany-nak mikor azt mondta hogy a Nabucco alom. Az, es az is marad. Sehol nincs a Nabucco, mig a rivalis vezetekekrol mar konkret megallapodasok vannak.

Iran nevetsegesen keveset termelne a keszleteihez kepest? Fenet. A bennfentes Bakhtiari szerint az irani keszlet a hivatalosnak csak toredeke. Igen, nagy befektetessel lehetne a maradekot gyorsabban pumpalni es aztan szembesulni egy evi 10-20%-os esessel mint Mexikoban vagy az Eszaki tengeren.

 

Megfigyelheto mennyire ellenzi a "szakerto", hogy barmifele kozeledes tortenjen az EU es Oroszorszag kozott. Az meg ugyebar plane nagyon karos, ha mi magyarok apolunk jobb viszonyt az oroszokkal. Mondjuk emiatt nem kell aggodni, Viktor hathatosan kozbelepett, ezert aztan az ide tervezett gaztarolo Ausztriaba kerult. Mig a nemetek, az osztrakok es a bolgarok is megegyeznek az oroszokkal, addig mi ugyesen kimaradunk. Vegul is kinek dolgozik ez a "szakerto"??? Hmmm.... Annyi biztos, hogy nem nekunk.

 

Oroszorszag nem Europa resze? Hat, nem tudom. Nekem ugy tunik, hogy az europai tortenemkonyvek eleg surun emlegetik ezt az orszagot es mintha eleg nagy szerepe lett volna Oroszorszagnak az itt zajlo haborukban.

 

Valojaban itt az a tet, hogy Oroszorszag europai szovetseges lesz-e (USA remalma) vagy Kinae (Europa remalma). Vajon kinek van oka aknamunkat folytatni?

Előzmény: Nickhalálra váró bor sörmester (42600)