Szeretem ezt a fórumot, mert mindig van új játék, de azért rondó formában. Nem feltétlenül abban segít legjobban, hogy kitaláljuk, hogy per pillanat milyen mosógépet vegyünk, hanem, hogy végiggondoljuk, hogy mit várunk egy mosógéptől, mik a lehetőségeink, milyenek a mosási szokásaink, akarunk-e, érdemes-e ezeken változtatnunk, mindezekhez képest milyen lehetőségeket nyújthatnak (vagy éppen buktatókat rejthetnek) a mai mosógépek. Tehát az igények is különbözőek lehetnek, mint ahogy a "segítségnyújtás eredménye" is: van, akinek a konkrét kérdésre konkrét válasz a megnyugtató, van, akinek egy kérdés, ne adj' Isten vita néha többet használ.
Hát ja, tiszta hülyeség ez a fuzzy logic, biztos semmi befolyása nincs a mosási hatékonyságra, költségnövelő hibaforrás, eredmény nélkül (nem is értem, hogy engedhetnek embereket e téma bármely szegmenséből doktorálni).
Szemét ez a világ, hogy leginkább csak a drágább mosógépekre rak 1600-os centrit. Tudom, van kivétel. Meg mi a túrónak szül annyi gyereket az ember, pláne minek van annyi firi-furi ruhája, ha nincs hozzá helye, lehetősége, hogy 900 után száradjanak az anyagok.
Csak a mundér becsülete miatt üvöltözzük itt egy páran, hogy az inverter motor is tök feleslegesen tök halk, végül is egy kevésbé csendes gép mellett is nyugodtan elvagyunk, csak ne lakjunk panelban, vagy ha vékonyak a falak, legyen egy távolabb lévő mosókonyha, hiszen ez sokkal könnyebben megoldható, minthogy az ember vesz egy drágább, csendesebb mosógépet. Ugyebár?! (Nem vagyok teljesen biztos, de én így emlékszem: Porker, mint friss AEG-tulajdonos, a szárítógépét, és nem a mosógépét tartotta hangosnak, annak is leginkább az ajtónyitását.)
Ez a time manager, meg időzített mosás meg egyenesen nevetséges hívság: az a hülye háziasszony tanulja meg egyformán kezelni a nem egyenkoszos ruháit, meg beosztani az idejét. Ne akarjon úgy mosni, hogy nincs otthon, ha meg mégis, akkor a gyűrött ruhákat vasalgassa csak tovább, az áporodott gépét meg gondosabban takarítgassa. Meg különben sem képes megérteni ezeknek a bonyolult műszaki dolgoknak a felhasználói lényegét, akkor meg minek vág fel a süket gépével.
Erőlködhettek Ti is itt Zse, meg Lala, magas nekünk ez a tudományt, kár belénk a tanítás!
Oppá! Már megint mennyit húztam itt a drága időt, a végén még kifolyik a szemetek, ha nem találjátok meg az egér megfelelő gombjait. Pardon!
Az viszont minden vitán felül áll, hogy a tehenek bizony tényleg bonyolultak. Meg az is, hogy a mosógép-kérdésnél még fontosabb, hogy a bikákat milyen káposztalevél-csipkecsodával etetjük.