szódásalovát Creative Commons License 2008.01.26 0 0 563
Kedves Rózsi! Azt írod gabóca4-nek, hogy vezetget, de te nem vagy világtalan, hát szerintem inkább te vezetgetsz, illetve próbálkozol. Aki regisztrál az indexre és rögtön a bemutatkozásban egy országos fórumon azt írja magáról, hogy a Rózsi munkanélküli, arról néhány dolog azonnal tudható: nem Rózsi, semmi köze 56-hoz, és nem munkanélküli. Voltunk már tanúi ilyen vezetgetésnek a dicstelenül kimúlt Jobbítani fórumán, de nem volt igazán „hiteleske”.
Radics Ernővel kapcsolatban annyit: volt ő már egyszer alpolgármester, de nem emlékszem, hogy olvastam volna – mondjuk az akkori Tárnokhír hasábjain – a SASAD elleni kifakadásait. Sokkal inkább lefoglalta az a tevékenység, hogy magának és néhány (független kisgazda, miépes, fideszes) elvbarátjának a kárpótlás során kihasítson egy-két jó helyen levő, jól eladható területet. Ennek a folyamatnak vagyunk tanúi most, a Halász utcával szembeni és a lehajtó melletti területek értékesítésekor; s számomra kicsit furcsa, hogy az alpolgármester úr eddig két alkalommal ambicionálta igazán ezeknek a területeknek az értékesítését: R.A. második ciklusának idején és most. Mindkét esetben alpolgármester volt.
Ha átnézel a nem túl pörgős másik tárnoki fórumba (http://tarnok.forumotion.com), ott az állattartásról szóló topikban az egyik állattartó (Zoé) írja is, hogy az igazi baj az, hogy nem jelöltek ki a községtől megfelelő távolságban olyan helyet, ahol az állattartók nyugodtan tarthatják nagyszámú állataikat. Jó kisgazdaként ugyanis ezzel kellett volna törődni, az a párt ugyanis „Isten, haza, család” mellett a mezőgazdaság soha nem látott felvirágzását, kelet Svájcát igérte sokszor átvert választóinak.
Azt írod, Radics előre megmondta, hogy hátrányt fog szenvedni a település. Bizonyos értelemben igaza van, de véleményem szerint ezt a hátrányos helyzetet az okozza elsősorban, hogy a kárpótlási-földrendezési folyamat során az önkormányzat tulajdonába nem került komoly pénzért értékesíthető terület, a közvetítői szerep pedig nem igazán jövedelmező. A községben eddig 90 óta kétszer fordult elő komoly földfelvásárlás, egyszer 95-ben a lehajtó építésekor, egyszer pedig most, az „ipari park”-nak szánt területek kapcsán. Nézem-nézem az akkori és a mai értékesítők névsorát, hát mit ad Isten, nem ugyanazokat a neveket olvasom! Még emlékszem, mikor ezek az emberek 96-ban együtt üvöltötték Torgyánnal a féregirtós nagygyűlésen, hogy a magyar föld nem eladó (külföldieknek meg aztán pláne nem).
Kivéve, ha jól megfizetik az árát. De csak akkor…
:o)))
Előzmény: Rózsi56 (555)