cssz74 Creative Commons License 2008.01.24 0 0 639
cssz74 válasz | megnéz | könyvjelző 2008.01.24 13:29:42 © (11773)

Igen tisztelt LEV1 P.M.úr!

 

Szabad-e pár gondolatot összeszednünk a KKK nyomvonalával kapcsolatban, ami esetleg érvként hozható fel a főépítész és talán majdan az erdészeti hatósággal folytatott tárgyalásokban érvként jelenhet meg? Csak hogy felkészüljünk, és nem hagyjunk ki semmi fontosat.

 

Azért megpróbálok párat írni, de örülnék, ha más is kiegészítgetné.

 

1. Az újmajori dűlőn, ami már részben utca, vezető nyomvonal hosszabb mint az eredeti. Ez többletkiadást jelent.

 

2. Kettő éles kanyarral több van benne, ez lassítja az utat és növeli a balesetveszélyt, főleg télen.

 

3. Mivel a tervekben 50m-es védősáv van írva a házaktól (Én pont az Újmajori és a Rákosmezei sarkán lakom) Az innen számítva már fás területet jelent, tehát nem igaz, hogy erre kevesebb fát kell kivágni, sőt ha a hosszabb nyomvonalat nézzük, valószínű, hogy még többet is.

 

4. Az eredeti régivám úti nyomvonal nagyjából az erdő szélén halad a temető és ipari épületek tövében, amiket a lég és zajszennyezés kevésbé zavar, mint egy demográfiailag igencsak FIATALODÓ lakópark mellett, ügye itt elég sok fiatal családot alapítani kívánó pár él, beleértve magamat is.

 

5. Az újmajori (dűlő) :) felé vezetett nyomvonal a helikopter út mellett valóban az erdő szélén van, de a kanyar után viszont a térképet nézve pontosan középpen szeli át az erdőt, nem úgy mint a régi nyomvonal, ami csak egy kis részt csíp ki az erdőből a Béla- és Erzsébet telepnél.

 

6. Az igen drágán vásárolt ingatlanok tulajdonosai (köztük megint csak én is) nem azért vett itt lakást, hogy a hungária krt. mellett érezze magát, az az megfelelt volna, oda költöztem volna. Mivel ez a környezet romlását hozná, ami az ingatlanok elértéktelenedését jelentené, számítani kell nem csak valós anyagi kártérítésekre, hanem azon felüli anyagilag megfogalmazott erkölcsi kártérítésre is, ami az ingatlan árán túl az ide befektetett egyébb munkát költséget jelentené, súlyos terheket róva a városi vezetésre. Nem beszélve az elhúzódó perekről...

 

7. Ahogy már említette is közel 10.000 ember (egy komplett kisváros)!!! érdeke, nem lehet mellékes, ahogy azt a jegyzőkönyvben "Dr." Balogh Pál úr hozzászólásában szerepelt, amin annyira felháborodtam, hogy nem biztos, hogy szó nélkül tudom hagyni, fontolgatom a lehetőségeket, mert sértő, hogy ilyen ember jó fizetésért képviselhet másokat!

 

8. Megnézhetné az erdő állapotát a főépítész és az erdészeti hatóság is, siralmas, főleg a kőbányai oldalon, szemét hegyekkel és bizonyos örömteli időtöltés melléktermékeivel, és nem utolsó sorban otthontalanokkal telítve, amin talán, ott egy új út építése változtathatna.

 

 

MÁSOLAT A HELIKOPTER LAKÓPARK FÓRUMRÓL, ott szokott írni a 17.polgármester.