hoze Creative Commons License 2008.01.22 0 0 33844

Hi all!

Had osszam meg veletek legujjabb cselekedeteimet :)

Aramtalanito kapcsolorol:

Tönkrement a Sparco áramtalanító kapcsolóm segédérintkezõje. Valami oknál fogva az egyik érintkezõ lába kiljebb csúszott, ezáltal érintkezési hibát produkálva bolondját járatta velem. Elõszõr a gyújtáskapcsolóra gyanakodtam, de miután azt szétszedtük és kitakarítottuk ismét elõjött a hiba. Kiszereltem hát az áramtalanítót mert a vezetékek mozgatására meglett a kontakt hiba forrása. Kiváncsi voltam a belsejére, hogy mi okozza a kontakt hibát. Legnagyobb meglepetesem az volt, amikor megláttam, hogy milyen kicsi felületen megy át a ménykü a kapcsolón. Nem akartam elhinni. Képes voltam 70kvadrátor rézkábellel küszködni elölrõl hátra, és én marha sorbakötök vele egy ilyen tûhegyni szar érintkezõt!? Kétség nem fér hozzá, de mûködött ezidáig valahogyan... Elhatároztam, hogy keresek egy komolyabb megoldást erre az áram átvitel kérdésre. Utam végülis az IFA áramtalanító kapcsolójánál kötött ki. Nem mondom, hogy szép, de nagyon robosztus és roppant nagy érintkezõi vannak! Párhuzamba kötöttem a két kapcsolót ezzel is növelve az amúgy is nagy felületeket. Az egészet bedobozoltam egy új kötõdobozba és szépen megtömszelencéztem. Most már a generátor is tud rendesen tölteni, és a hidegben való indítózáshoz is elõre tud csurogni az a potom párszáz amperocska...

Az IFA erintkezoi

Bekotve

A helyere rakva

Szpa`rko`....

A szpa`rko` komoly erintkezoi...

Byez: hoze