gabe80 Creative Commons License 2008.01.21 0 0 1403

Igen, úgy látszik kezdenek beérni a fejlesztések eredményei.

 

Az elhangzottakkal kapcsolatban és némi utánajárrassal bennem felvetődött egy-két kérdés:

 

1. Milyen cégek látják el az IL-76-ost áruval kétnaponta? Mint hallhattuk, azért ezek nem kis gépek.

 

2. Valaki el tudja magyarázni röviden, hogy egy Sármellék - Arad DHL desztináció milyen megfontolások mellett rentábilis? Gondolom úgy, hogy Sármellék kvázi regionális DHL HUB-ként működik, ahova befut az aradi járat és annak szállítmányait küldik tovább Bergamoba és Lipcsébe.

 

3. Germnawings: a cég honlapján (ahol jelenleg csak a berlini járatra lehet jegyet foglalni) egészen sok célállomás jelenik meg Sármelléki indulással (Berlin, Köln/Bonn, Stuttgart, München, Zweibrücken). Gondolom nem mindegyik lesz közvetlen járat, sőt valami azt súgja, hogy a tavalyi kettőhöz képest a közvetlen járatok számát nem fogják növelni, csak jó átszállási lehetőséget teremtenek a többi célállomásra. Vélemény? Egyébként úgy látom, hogy a Germanwings térképén sikerült földrajzilag felcserélni Budapestet Sármellékkel :)

 

4. A Germenwings aknamunkája lehet, hogy a Malév stuttgarti járata már a FlyBalaton menetrendjéből is kikerült? (a Malév honlapján nem lehet rá helyet jegyet foglalni és már az útvonalhálózat-térképről is lekerült :(.

 

5. Vajon mikor derül ki, hogy a Ryanair hova viszi a 3. járatát? (Ugye beszélhetünk 3. járatról és nem valamelyik másik rovására fogják az új desztinációt beindítani)?

 

 

6. Debrecen - Balaton? Úgy látszik, hogy minden évben felröppen a téma. Én valami körjáratot tudnék elképzelni, ami egy külső célállomásról előbb Debrecenbe repül, aztán onnét át a Balatonra és vissza a célállomásra. Két éve a Kurreisen gondolkodott valami hasonlóba (többek közöt Pécset is felfűzve egy ilyen hurokra), de abból nem lett semmi. De ki tudja, talán a magyarok is kezdik megszeretni a repülést és lesz egy-két vállalkozó szellem, aki a debreceni reptérről nem Korfura vagy Sármelsejkr-re szeretne repülni, hanem a Balcsira.

 

Ha valaki úgy érezné, hogy ironikus hangvételű a levelem, azt megnyugtatom, hogy én szurkolok a meglévő és új járatkonak Sármelléken :)

 

U.i.: ha mindenki Sármellékre jön, ki használja majd Szentkirályszabadját?

 

Ja és egy video a YouTube-ról:

 

http://www.youtube.com/watch?v=sYr9WIwal-k

Előzmény: philozófika (1402)