reaand Creative Commons License 2008.01.19 0 0 268

Te merre elsz Olaszorszagban,hogy ilyen rosszak a tapasztalataid? Es mi az a konnyitett munkavallalasi engedely? En meg soha nem hallottam rola. Bar minden elofordulhat...

Viszont az en tapasztalatom,hogy aki egy kicsit mar beszel olaszul,viszonylag konnyen el tud helyezkedni. Akinek eddig segitettem,es bementunk akar egy munkakozvetitobe,mindig visszahivtak,es volt munka. Az persze egyertelmu,kell egy kis akarat ,turelem es kitartas hozza. A sultgalamb itt sem repul a szankba,de aki akar,az tud hamar dolgozni. A minimalis nyelvtudas pedig jogos elvaras a munkaltatok reszerol.

Es hogy-hogy nincsenek itt magyar ismeroseid? Vagyunk annyian "mint egen a csillag".

Es itt sokkal elfogadobbak a kulfoldiekkel szemben tapasztalatom szerint,mint Angliaban. Ott ugy tudom,szoba sem allnak veled tokeletes nyelvtudas nelkul. Itt pedig mindenhol keszsegesen kikeresgetik nekem szukseg eseten meg a szotarbol is a mondanivalot,ha nem ertenem.

Persze ezek az en tapasztalataim. Ettol Neked meg lehet teljesen mas. Csak csodalkozom:)

Előzmény: francocki (267)