olarpi Creative Commons License 2008.01.17 0 0 383
NORMÁLIS :
- nyilatkozta a miniszter a Kossuth Rádiónak.
abnormális :
- nyilatkozta a miniszter a zemeregy Kossuth Rádiónak.
Tisztelt Kossuth Rádió Szerkesztőség !

Szeretném kérni, hogy válaszoljanak levelemre.

Szeretném fölhívni a figyelmüket, hogy ez az emeregyezés amellett, hogy teljesen felesleges, igen zavaró is egy normális nyelvérzékkel megáldott ember számára.

Mivel nincs mr 7 Kossuth Rádió, vagy vagy mr 9 Kossuth Rádió, vagy mr 1 Kosszth Rádió, vagy mr 3 Kossuth Rádió, csak egy darab Kossuth Rádió van, ezért teljesen felesleges, zavaró és értelmetlen a bemondókat arra kényszeríteni, hogy a normális Kossuth Rádió helyett azt legyenek kénytelenek mondanoi, hogy a zemeregy Kossuth Rádió, teljesen felesleges, zavaró és értelmetlen a hallgatókat arra kényszeríteni, hogy a normális Kossuth Rádió helyett azt legyenek kénytelenek hallgatni, hogy a zemeregy Kossuth Rádió.

Hasonló példák : nem úgy beszélünk, hogy „A magyar Budapest közlekedési információi következnek”, vagy : a magyar Budapest lakossága az elmúlt évben…… - hiszen Budapest csak egy van, mindenki tudja, hogy az magyar, tehát teljesen felesleges, értelmetlen és zavaró állandóan elétenni, hogy magyar, ahogy felesleges az egyetlen Kossuth Rádió elé mondani mindig, hogy a zemeregy Kossuth Rádió.

Bármit is jelöljenek meg az emeregyezés okának, továbbra is igaz, hogy a zemkeregyezés felesleges és zavaró, tehát az egyetlen normális válasz csak az lehet, ha abbahagyják ezt a felesleges és zavaró emeregyezést.

Szeretném kérni válaszukat!

Oláh Árpád

30-941-2086

Tisztelt Szerkesztőség !
Annyira nevetséges ez az emeregyezés.
Nyilván valaki fölvette a pénzt azért, hogy csinált valami nevetséges és felesleges átszervezést, hogy mutassa a fontosságát, azóta a Tisztelt Hallgatók a normális Kossuth Rádió helyett azt kénytelenek hallgatni, hogy a zemeregy Kossuth Rádió
Aki ezt a szörnyűséget kitalálta, annak nemcsak jóízlése nincs, de azt se tudja, hogy a nyelv hogy működik!
A nyelv praktikus, rövidít, stb., nem pedig bonyolít !
Ez, hogy mindig ki kell mondani, hogy a zemeregy, olyan, mint mikor a feudalizmusban, annak szellemi színvonalán, mindíg mondani kellett, hogy : "Kivéve a gyevi bírót".
Biztos volt egy pár jó ízlésű kolléga, aki szeretett volna szólni ennek a szörnyűségnek a kiagyalójának, hogy "De hát ez az emeregyezés gusztustalan és ízléstelen, és bárntó a fülnek" - csak nem mert szólni, féltve az állásást.
Oláh Árpád.
Képzeld, hallottam egy nagyon érdekes riportot a zemeregy Kossuth Rádióban.
Te, Jóska, ne bömböltesd már a zemeregy Kossuth Rádiót, mert aludni szeretnék.
Képzeld, hazafelé már a határtól 20 kilométerre is hallottuk a zemeregy Kossuth Rádiót.

Hasonló a zemeregyezéshez (félve írom le, mert lehet, hogy a zemeregyezéshez hasonlóan ezt a variációt is kötelezővé teszik a bemondóknak ) :

A magyar Budapestről a magyar Hortobágyon keresztül a magyar Kovács Béla a magyar Debrecen felé vezetve......