Celtic Moon Creative Commons License 2008.01.17 0 0 7052

A helyzet az, hogy a napjegy és az asc csak egy alap. Az emberek nagy többsége csak ezt a kettőt ismeri és az újságok is max. erről írnak valamit. Csak hát ez így önmagában majdnem, hogy semmi :) 

 

A születési képletnek négy sarkalatos pontja van.

Az asc- dsc és az MC- Ic tengely. Ez a négy sarkalatos pont osztja a kört négy részre, de mi ezt további szakaszokra osztjuk,  mindegyik negyedet 3-3 részre. Így keletkezik 12 térszakasz ezeket nevezzük házaknak. A házak jelölik az életterületek. Ezek egy bonyolult számítási módszerrel kerülnek meghatározásra. Ezután beszélhetünk a zodiákus 12 jegyéről melyeket, úgy érjük meg a legjobban, ha különböző szempontokból vizsgáljuk őket, és az egyező tulajdonságú jegyekből csoportokat alkotunk. Vizsgáljuk tehát elemi, dinamikus, évszaki hovatartozás és pozitív vagy negatív jelleg szempontjából.

Aztán ott van a 10 bolygó és az őket összekötő x fényszög, melyek nagyon meghatározóak. És még nem említettem, hogy a házak jellege hasonlít az azonos számú állatövi jegyek jellegéhez, bár a házak jelentéstartalma sokkal konkrétabb, míg az állatövi jegyek tulajdonságokat mutatnak. Nem beszéltem a felszálló és a leszálló holdcsomópontról. És a többi, és a többi, és a többi...

 

Tehát jellemzést leginkább a születési képlet alapján lehet adni  de nem szabad elfeledni, hogy a képlet is csak egy térkép a szülött kezében, mellyel elindulhat az élteben.

A fentiekkel csak azt akartam jelezni, hogy a horoszkóp sokkal több, mint "Én skorpió vagyok." :))

 

De egy pár sort általánosságban nagyon szívesen írok neked privát, hogy másokat ne zavarjunk ezzel.

 

Vidramam ne hülyéskedj már. Dehogy bántottál meg. Mindenkinek van hite, vilgánézete, véleménye, egyebek és nagyon örvendetes, hogy az nem egyezik meg másokékval. Ha úgy lenne nem igen történne semmi, csak ülnénk a nagy, nagy egyetértésben, unalomban, mosolyogva bologatnánk egymásra és nem halada, fejlődne a világ semerre.