Azt hiszem akkor inkabb ne mondjad...ez a visszakopkodos beszolas visszakoszon toled mindehonnan,mas hozzaszolasaidbol is.
De az enyimben nem talalom a visszakopkodest. Es amugy nem veled beszelgettem,ha nem haragszol. Bar nem gondolom,hogy szegyellnem es meghuznom kene magam,mert elni tudtam a lehetoseggel,hogy valtoztassak az eletunkon. Evekig nyagycsalados szulokent 2 munkahelyen dolgoztam, es nem esett le az aranygyuru(mert nem is volt) az ujjamrol,hogy nem letezo szabadidomben elmenjek takaritani is. Mindezt nem panaszkent es magamat sajnaltatni mondom. De talan ertheto,hogy ha volt lehetosegem valasztani,nem maradtam elokeloen a kuszobot ragni,vegignezni ahogy a gyerekeim nem jutnak sokra mert nincs mogotte elegendo anyagi hatter.
Nem kopkodok vissza,ahogy te viszont beszologatsz mindenkinek. Magyarok vagyunk es azok is maradunk. A gyerekeim itthon magyar tortenelmet es magyar irodalmat tanulnak,es nem hagyom hogy elvesszen a magyarsagtudatunk. De mindezt sajnos nem a sajat hazamban kell megtennem. Bar maradhattam volna otthon is,sirankozni,nyavajogni,segelyert kuncsorogni. Es maradthattam volna otthonrol irigykedve kopkodni a tobbit,akiknek sikerult,mert volt bennuk batorsag tullepni sajat korlataikon.
Igen,ahogy mondod valoszinuleg nem hianyzok senkinek a te fajtadbol. Hianyzom az edesanyamnak,aki 45 ev munka utan rokkantan a havi nyugdijat hagyja a gyogyszertarban. Hianyzom otthon tanulo fiamnak,akinek csak az evenkenti tankonyvei a magyarorszagi havi fizetesembe kerulnek.
Javasolnam,hogy indits egy topikot,kopkodjunk a kulfoldon elo magyarokra cimmel.