Cymo
2008.01.16
|
|
0 0
6486
|
Igen, tegnap én is láttam az út mellett még bőven van, megálltam eszegetni. Szedd bátran, már a cerfének nagyon különleges finom illata lesz - első napokban isteni. És még egy tapasztalati tanács: tartsd mindenképpen 18-20 fok között a forrásban, nekem a módszerem az alábbi: két sörösládán a 200-as nylonhordó csajoktól einstandolt polifomokba tekerve, sörösládába pedig alulról fűt egy 40 W-os körte - jó piáért pénz nem számít... Plusz tetőt én lesúlyozom vagy 20 kilóval és - bevallom most új módszert próbálok és nem kevergetem a bundát, csak néha óvatosan megmérem hőmérővel. Ja, és kelet felé fordulva megnyalok egy félbevágott paradicsomot meg egy légy seggét - adózok Allahnak, ha már népe megajándékozott a desztilálás todományával.
Más.: nekem maradt kb. 20 liternyi kimosott csipke-magom. Kíváncsi lennék, hogy vajon ez 3-4 nap cefre-forrás után vajon még csíraképes mag lesz-e? Végülis a gyümölcsben is erjedő cefre veszi körül a sok apró magot + egy héj védi a levegőtől. Mit szóltok hozzá? Mert egy fogatlan tanyás nénike amikor bekéretőztem leszedni a trágyadomb melletti csipke-bokrait, akkor vigyorogva közölte hogy otthon eldugom föld alá a termést, akkor "győzze irtani fiacskám"!
Így hát éjszaka szétszórom a húszmillió magot a szomszédom félhektáros gondozatlan telkén, hátha lenyomja a 200 fajta termő parlagfüvet meg vadkendert...Amikor kijön kb. 5 év múlva először - mert nem gyakran odajáró magyar-gazda fajta - , addigra európai hírű csipkés génbankja lesz és nekem három Desztilátás felkérésem: előadást tartani a csipke-gének laboratóriumi fajta-tenyészetéről. |
Előzmény: Aparátmester (6479)
|
|