gyakesz Creative Commons License 2008.01.15 0 0 25
Figyelni fogom, maestro! :) :P

Viszont hozzáröfögnék a témához. Mindkét oldal szempontjai tökéletesen jogosak, ezért marha nehéz ezügyben állástfoglalni.

Vasúti technológiai szempontból bizony sajnos elégtelen az, hogy a szerelvény a Keletiben döglik egy órát, kihűl, majd sebtiben betolják, rájár a gép, és kb. Rákos után már lehet érezni valamit a fűtésből.
Ennél jobb, ha egész nap pörög a szerelvény, mert akkor elméletileg fűtve van.

Nomost. Vannak a sittes Bhv-k, amikkel mostanában nem tudom mit művel a "tisztelt" utazóközönség, de egyre több szakaszajtóból hiányzik az üveg (nemegyszer maga a szakaszajtó), vagy éppen be van dobva valamelyik ablak. Sajnos így lehet akár szanaszét fűteni is a szerelvényt, ha a meleg annyi helyen szökik, amennyin akar. Az előterek nem fűtöttek, így sajnos onnan dől be a hideg. Találkoztam már olyan esettel, amikor ezeket a kocsikat lezárta a gondos vonatszemélyzet. Helyes.

Érthető az utas szemszöge is, hiszen természetesen bosszantó, amikor egy hideg kocsiban kell végigülni 20-40-60... percet. Érthető a tájékoztatásra való igény is.

El kell ismerni sajnos, hogy néhány jegyvizsgáló nem mindig a megfelelő hangnemet üti meg, szerencsére nekem 95%-ban pozitívak a tapasztalataim. Ugyanakkor meg kell látni, hogy egy vonaton utazik 1000 ember, és neadjisten csak a felének van valamiféle kifogása a szolgáltatás színvonalát illetően, akkor is 500 ember panasza, adott esetben hülyesége csapódik le 1 jegyvizsgálón... Hát, nem kellemes helyzet, az biztos.

Ha a jegyvizsgáló a vonat átvételekor szépen felkapcsolgatja a fűtést a kocsikban, akkor részéről teljesítve van a fűtéssel kapcsolatos legfontosabb teendője.

Azonban ha a kocsiban nem működik, vagy éppen csak éledezik a fűtés, az komoly karbantartási hiányokat jelez, és ezzel bizony valóban elsősorban a fenntartó zéertét, káeftét, kutyafülét kell megcsócsálni... Kérdés, hogy a jelenlegi kesze-kusza helyzetben van-e konkrét szerv, amihez lehet fordulni...

Hát nem tudom. Tényleg nehéz ezügyben állást foglalni.
Előzmény: Beezo3 (1)