loop1o Creative Commons License 2008.01.15 0 0 457

Nem emlékszem, hogy ebben a topic-ban merült-e fel annak a kérdése, hogy mennyit fizetnek a különböző helyeken a nyelvtanároknak, de ezzel kapcsolatban lenne egy sztorim.

 

A napokban sopánkodott egy angoltanár ismerősöm, hogy megkeresték egy nyelviskolától, hogy tanítson náluk, de olyan alacsony összeget mondtak óradíjnak - pedig nem egy annyira "nónéjm" iskoláról beszélünk -, hogy szabályosan elképedt... Konkrétan 1200 forintot mondtak neki. (Mondom még egyszer, ők keresték fel referencia alapján.) Nyilván mindenkinek mást és mást jelent ez az összeg, de az ismerősöm azt mondta, hogy bő két éve nem kapott ajánlatot 2 ezer forint alatt (per 45 perc természetesen), sőt, olyan, máshol dolgozó kollégát sem ismer, aki kétezer alatt tanítana.

 

Engem - hozzá hasonlóan - őszintén szólva meglepett ez a dolog, hiszen mostanság ugyancsak kúsznak felfelé a tanulók által fizetendő óradíjak, és nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy az ember kiszámolja, hogy egy nyelviskola egy tanóráért legalább háromezer forintot, de inkább még többet (főleg a céges tanfolyamoknál) kér el. Ezzel szemben ilyen keveset már-már pofátlanság fizetni a tanárnak, nem?