mynewnick Creative Commons License 2008.01.14 0 0 30
Elmesélem, hogyan működik ez a gyakorlatban:
- 15-20 évnyi megromlott házasság, folytonos családi viszályok, gyűlölködés, veszekedés
- feleség-gyerekek összefognak az apa ellen aki napi 16 órát melózott egész életében, hogy az előbbiek minden este azzal fogadhassák otthon, hogy "aggyá má pízt erre meg arra"
- apuci előbb-utóbb kikészül; ordítozik, piálni kezd pár pofon is elcsattan, eközben módszeresen hülyének nézik és kergetik az őrületbe. Egyedül van, többen tanúskodnak ellene, bármit rákenhetnek
- a szakértő tényszerűen megállapítja, hogy az alany nem beszámítható, ön- és közveszélyes, nincs tudatában a tettei következményeinek, bla, bla, bla (pláne ha megolajozzák a folyamatot a kedves rokonok)
- a faszinál végleg elszakad a cérna amikor szembesítik azzal, hogy most vizsgálat lesz (te talán mosolyogva tűrnéd, hogy a "szeretteid" ennyire aljas módon átkúrjanak?), ezzel meg mégjobban ráerősít a szakvéleményben foglaltakra.
- apucit a bíróság megfosztja minden jogától, kedves rokonai meg két nap alatt elkocsmázzák a házat és az összehordott vagyont
- apuci valóban beleőrül a történtekbe (ki viselné jól a helyében) és csövesként köt ki valamelyik pesti aluljáróban amíg bele nem hal a frissen összeszedett TBC-jébe.

Ez a tipikus folyamat, több ilyet láttam a saját szememmel, különféle variációkban.
Ha valakit a legközelebbi hozzátartozói próbálnak meg kisemmizni, akkor nagyon komoly önuralomra, jogismeretre és támogatói háttérre van szüksége, máskülönben megszívta, esélye sincs. Sajnos sokan nem rendelkeznek ezekkel és amikor a bíró kihirdeti, hogy ő mától teljes jogfosztottságban él, a saját gyereke/felesége pedig a képébe röhög, hogy "na öreg, kuss a neved, én vagyok a főnök, én osztom a pénzt", akkor eldurran az agy és repül a szék.
Előzmény: feketemadár (28)