levelibeka Creative Commons License 2008.01.14 0 0 12

Nálunk a lányom lassan 7 éves lesz tavasszal, és a sulival már voltak fogorvosnál. Nagyon sok mindenkit visszahívott a doktornő barázdazárása, stb, de mindket nem - mellesleg mi hozzá is járunk egyébként is. Azt mondták, hogy barázdazárást akkor érdemes csináltatni, ha nagyon mély/egyenetlen a rágófogak felülete, vagyis tényleg nehéz a tisztítása. Nekünk nem javasolták. Akkor ezt most nem értem, másnak mást mondtak?

Másik, mi már 5 évesen voltunk fogorvosnál, ugyanis pl a bölcsiben/oviban nálunk kötelező felvétel előtt a gyereket fogorvoshoz elvinni, de a lányom volt velem az én orvosom magánrendelőjében, és mivel soha addig nem volt baja a fogának, ezért megkértem, hogy ugyan vessen már rájuk egy pillantást. Nem is volt semmi gond, megnézte, és akkor mondta, hogy a lányoknál a fogváltás megkezdése előtt - hamarabb mint a fiúknál - még elkezd kijönni a második rágófog. Úgyhogy én is ezt azóta tudom. :-) Azóta mi már 2x voltunk megint fogorvosnál, mert a lányomnak nem esett ki a két alsó foga, hanem mögötte kezdett kibújni a csontfoga. De aranyos volt a doktornéni, mert azt mondta, hogy csak akkor húzza ki ha már nagyon mozog, és érzéstelenítő zselével, mindent szépen elmagyarázott neki, ölemben ült, stb...úgyhogy utána a sulival már simán ment, pedig Ő is fél minden idegentől, újtól.

Előzmény: illdii (10)