Sziasztok!
Ígéret szép szó...
Néhány kép a januári Djerbáról.
Mint láthatjátok mindenhol nagy üresség.
Sejthetitek, hogy nem kértem az embereket, hogy távozzanak a képből, mert fotózni szertnék.
Ott ilyenkor nyugi van.
Nincssenek sokan a túristák, nincs forgalmuk, minimális munkájuk van, így mindenre ráérnek.
Alkudozni is sokkal jobban lehet.
A fixárasnak akár a feléért el lehet egy-egy jó darabot hozni, ha ügyes vagy, mert nincs senki és a kevesebb bevétel is több, mint a semmi.
A tengerpart, a szállodák, az üzletek olykor olykor üresek, no persze voltak napok, amikor a helyiekkel megteltek az utcák, de nagyon ritka volt.
Iagzság szerint nem is értem azokat, akik csupa rosszat írnak ezekről a helyekről, ert én semmi olyat nem tapasztaltam, amit ők.
Persze nem rajongtam azért, hogy a 90-es mellbőségemre minden utcasarkon rákérdeztek, hogy ugye szilikon, valamint, hogy már tevefarmot nyithattam volna az értem kínált tevékből, néha sok volt, de ha az ember ugyes és van humorérzéke ezekeit is jól kezeli.
Én kimondottan imádtam, hogy olyan kevesen voltunk a Hotelben, hogy szinte mindenkire jutott egy animátor :-)
Természetesen, ha kinőtt valaki gyerekkorból és pasi nélkül megy akkor bepróbálkoznak nála, de azt is lehet kezelni.
Ellenben roppant hasznos, ha akarnak tőled valmait... lásd az én esetemet.
Minden este az animátorok programja franciául zajlott mindaddig, amíg nem lett fontos az egyiküknek, hogy én is értsem, így angolul is kommentálták a dolgokat.
De mesélek még valamit. Már említettem, hogy a családom 2 éve már járt Djerbán, akkor bementek egy ékszerboltba, ahol a hugom addig csacsogott az eladóval (tulajjal), amíg ajándékba kapott néhány ékszert.
Nem akartam elhinni, hogy ilyen van.
Hát idén is bementek, mostmár velem és a srác megismerte a tesómat. Mielőtt még bármit vettünk volna, egy újabb gyűrűt ajándékozott neki, nekem, pedig egy arany fatima kezet. Vásároltunk is persze, de a srác közölte, hogy bolondok vagyunk, hogy nem akarjuk elfogadni.
És nem kellett semmit tennem érte.
Csupa-csupa pozitív dolgot tudok mesélni. És aligha hinném, hogy ez mind csak a véletlen műve lenne.