Törölt nick Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1144

Én sokszor magam is megfogom a halat, elég széles a repertoár, többnyire viszek magammal horgászbotot mindenhova és partról is van siker, ha olyan helyre megyek.

Kalamárit egy speciális, oldalán sok visszafele álló tűvel szerelt műcsalival(pilker) lehet fogni mélyebb részeken.Triesztben volt, mikor egy fél vödörrel jött a kikötőben. Fekete-kagylót elég sok helyen találtam már a partmenti sziklákon, ha kiadós, akkor szoktam szedni belőle. Sokkal jobb ízű, mint a tenyésztett. Osztrigát Rovinjban lehet elfogadható áron enni, a közelében tenyésztik.

Halat a legegyszerűbben úgy lehet fogni, hogy egy kétméteres zsínoron levő horogra egy tengerisün húscafatot kell tűzni, a víz alatt snorkizva pedig szétázó kenyérrel lehet odacsalni a halakat.  Kilósforma jószágokat is el lehet csípni úgy, hogy szinte kézből veszik ki a kenyércafatokat vagy a sün héjat. .... csak nem annyira finomak ezek a tengeri keszegek, mint mondjuk a tengeri süllő.

 

A hal általában drága a horvátoknál, de a fehérhúsú halakból még ráadásul keveset is fognak a halászok és többnyire tenyésztettet szolgálnak fel, na az aztán már a rablás kategória.

 

 

Előzmény: puntik (1140)