Törölt nick Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1137

>>[i]ha nyaron lemegyek a szlav-testverek-hez,ottaniak foznek specialitasokat,mindig megkinal valami tengeri herkenytut,rak,titashal,polip[/i]

 

Ezek nagyon finom dolgok, de speciel bóti termékek Horvátországban is épp úgy mint világszerte bárhol. Pláne még hozzátéve, hogy a tenger melléke, Dalmácia kultúrája ráadásul nem is a szláv etnikai gyökerekből alakult ki.(A helyiek azért tudják ám ezt, csak a fővárosból érkező belföldi túristák hiszik, hogy az Adria történelmi szláv tenger)

Nagyáruházakban megkaphatod azt az alapanyagot amit eléd tesznek kuriozumként, de ugyanez igaz már Magyarországra is.Sokszor veszek fekete-kagylót, egészen filléres dolog.

Ami tényleg autentikus cikk, az a több különféle helyi halfajta és fekete kagyló.

A halaikkal az a problémám, hogy nem különlegesen finomak és ehhez képest baromi drágák.

Én a süllőt jobban szeretem, főként filézetten sütve és mártásokkal.

(Épp az előbb fűszereztem egy jó oldalt belőle.)

 

Ugyanolyan zsíros a horvátoknál a disznóhús, mint Magyarországon, ellenben marhahúsra nincs kialakult főzési kultúrájuk, ami nálunk azért eléggé jellemző. 

Előzmény: puntik (1133)