Általában Szamost lehet kapni, az teljesen szuper is. Ha el tudsz jutni Metro-ba, ott árulnak fehérből kilós kiszerelésűt is (asszem 1700 forint körül van). Színezni a legjobb por ételfestékkel, de azt csak nagy kiszerelésben árulják, és elég drágán (és csak egy helyen találtam), én pasztával színezem, kompromisszumként elég jó (www.soregi.hu, vagy ha el tudsz jutni Szigetszentmiklósra a Bako Hungáriához, ott is tuti van, máshol még nem láttam), a folyékonytól egyrészt nagyon mázgás lesz, másrészt csak pasztellszínekig jutsz. Megoldás még, ha eleve színezett marcipánt veszel, de abból csak kisebb kiszerelés van - persze könnyen lehet, hogy az is elég.
Hogy mennyi kell, az a torta nagyságától függ, meg hogy mit akarsz rá marcipánból. De légmentesen zárva elég sokáig eláll, úgyhogy én annak a híve vagyok, hogy inkább vegyünk többet, legfeljebb a következő tortához kevesebbet kell, vagy elsütöm másba.
Használat előtt a marcit langyosítsd meg mikróban (ne melegítsd túl), és porcukron nyújtsd, mint amikor liszten nyújtod a tésztát. A felesleges cukrot aztán ecsettel le lehet söprögetni, mikor a tortán van már a marcipán.
Más most hirtelen nem jut eszembe, majd jönnek a lányok, és kiegészítik :)