mcg Creative Commons License 2008.01.10 0 0 15389
D55 (15213)
"Úgy, ahogy máskor: laza az mr."
De ennyire?

"Majd, ha csak kétórás gyorsvonat lesz, akkor reméljük, nem :)"
Hát attól nem lesz utas...ha "csak"...

"Fürdőszezonon kívül nem hinném, hogy olyan nagyon nagy távolsági forgalomnak kéne lennie ezen a viszonylaton."
Mert a menetideje a távolsági utasok számára botrányos...

István Gyuri (15228)
"Ha ilyet meg lehetne csinálni, akkor a fűzfői előztetést is meg lehetne csinálni."
Hát én azt tapasztalom,h a komáromi kitérőztetés is nagyon nhezen megy....pedig a fűzfői előztetés nekem is álmom...

"Néha úgy látszik. De ez a jelenlegi rendszerben igaz. LEhet, hogy a kanizsiai pókra annyian rácsobbannak (csobannának), hogy arrafelé lenne több utas."
Ezt nem vitatom...de ugyanígy lehet utast nyerni a másik ágon is...

mcg:Egyébként én azt gondolom,hogy az tasszám nem minden,érdems hozzá megnézni a pénztárakban hagyott bevételt is...
"???"

Értsd: sok helyen a nagy bevétel,s utasszám ellenére átszállásra kényszerülnek a fő útirányokban...mely így a többségnek rossz...

" De minek, ha nem muszáj. Azért az ilyen beforgatásoknak is van egy ésszerű határa.
Nem is akartam ezen túlmenni...

mcg:Hát...azt veszem én észre,hogy napközben a szóló is elég lenne Tatabányán túlra,de még belülre is,ha lenne óránkénti gyors...
"Egyezik."

S ez esetben engednéd a győri személyt? 5 egység kéne hozzá...:)

"És mi az alternatíva?"
lásd pár sorral feljebb....

"De akkor, hogy menne a sok nyaraló (pl. a vasutas) üdülőkbe? ÁTszállással?
Ők mennyi bevételt hoznak? Felőlem mehetnek akár gyalog is....
s még valami: a nyári többletek és az alapütem az 2 különböző dolog...

"Úgy látszik öregszem, nekem az éjszakai bagolyvonat pont jó időben megy még, a hajnali elsőig már nem bírnám :)"
Hol jár felétek bagolyvonat?:)

"Na, tessék, tiszta MÁV-os szemléletű lettél... És most hol van az ügyes menetrend+szerelvényösszeforgatás gondolata?"
Mondtam, az 1es felől...

"??????"
off - mail megy - on

"Elképzelhető, hogy két kétóás ütemet jelentene."
Én is így gondoltam.

"Arra gondolok, hogy a teljes reggeli kínálatot és azokon a helyfoglalások számát kell összehasonlítani az Arrabonától a Kálmán Imréig. (269-ről 919 vagy 43-ra ültek át, és így tovább.)"
Hát szerintem a negyed órával későbbre kerülő K.I.-ről nem nagyon ültek át az 1-1,5 órával korábbiakra...inkább 929-re,mert az most már megbízhatóan beér reggel...

"Megoldási javaslat?"
kis türelmet,majd beírom...emlékeztess...!

"Helytelen vágányra nem lehet menetrendet szerkeszteni, mert már a nevében is benne van, hogy helytelen" (talán nem szó szerinti idézet, de minden esetre egy illetékestől)."
Ez is egy "olyan" illetékes?...:((((

"Elég az 1esre a 120as gyors is...persze ettől még maradjon halbis...
A tartalékidő miatt kell."

Ok,de akkor 120/130-as legyen inkább...
amúgy a mostani lassújelerdőben is max. 5 perc tartalék van...

"ÉS ha éppen a berendezés az 5-re nem akarta a vágányutat?"
Előtte meg a 4-re...hát csúnya berendezés,sehova sem akar vg-utat...:)

v_peti (15387)
"Van egy-két sötétzöld társulat is."
Azok menjenek kommandózni az erdőbe...:)