jubiliumi évad Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1044

Viccesnek tartom. Főleg azt, hogy vki nem tud túllépni a múltbéli sérelmein. Nekem Szlovákiában született szlovák nemzetiségüként 2szer volt problémám abból, hogy magyarul beszéltem. Eccer 1 nyerőautomatán erősen vesztésben lévő köcsög odaszólt, hogy "kinek a kenyerét zabálod?" utalva arra, hogy szlovákul kellene beszélnem (mert felvidéki magyarnak gondolt), meg volt 1 másik ügy is. És akkor most évtizedeken keresztül hordoznom kellene a múlt sebeit, és az egómat ért sérelmeket reparálni pótcselekvésekkel, ahogy te csinálod?:))

 

A múlt halott, a jövő még nem létezik, csak a jelen van. Ebben a pillanatban bánt téged vmi szlovák ember a magyarságod miatt? Gondolom nem. De ha bántana, akkor sem lenne logikailag indokolt, hogy az egész szlovák néppel (tehát azon milliókkal szemben is, akik életükben nem tettek keresztbe neked) szemben kelts elleneszenvet a hsz-aiddal. Mert nem az egész nép a bűnös, hanem az egyes személyek. 

 

Prédikálni pedig annyit prédikálok, amennyit csak akarok. Te is írod a hülyeségeidet, én miért ne tehetném? Mert te azt mondod, hogy ne tegyem?:)) 

Előzmény: Fatboy Slim (1042)