Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 8

Az a kerregés amit a topiknyitó említ több okból is bekövetkezhet egy pneumatikus gépnél, a kerregés oka hogy a dugattyú az ütőcsapszeg(az a stift ami a fúróhegy végét üti a tokmányban) benti felét közvetlenül kezdi ütni nem a levegő kompresszión keresztül. A leggyakoribb ok az O gyűrű kopása lehet vagy a szimmeringé ami a tengely kivezetésénél van, vagy túl kevés olaj van a dugattyúházban. nekem a szimmeringcsere és az olajutántöltés megoldotta a problémát, egyébként hilti spray standard 60 ml-es palack kb a felét belenyomtam elölről a szimmering mögött lévő csapágyon keresztül elölről. Egyébként ez egy TE 15-ös gép. A hiba főleg tartós üzem után tud jelentkezni értsd nálam mikor már vagy a 10.-ik 20x300-as furatot gyártottam bele az alap betonjába, hogy miután beperforáltam egy precíziós 30 kg-s pöröllyel szét tudjam törni, na ilyenkor felmelegszik a kompresszós henger és néha előjön a hiba. Egyébként ha nem magas fordulaton húzod vissza a gépet hanem előtte egy pillanatra megállsz és lassan forgatva húzod, nem jelentkezik a tünet.

 

Az a TE 72 5 rugóért még hulladék árban is megérte, mert ha sikerül valamit összehozni belőle az árát valahogy így is meg fogja szolgálni, a Hilti meg azért számolja be ezeket ebbe a fos 76-osokba, hogy ne is emlékezzen senki arra hogy valaha létezett ilyen tartós gép, mert rájönnének hogy elszaródott ez a márka is! Különben nem is értem hogy a faszba van még ember aki ilyeneket vesz újonnan, amikor van Fele enyiért sokkal jobb Makita vagy Hitachi. komolyan, ha valaki utánanéz átlag 1-1,5 J-lal nagyobb ütőerőt produkálnak a japán gépek mint a hilti ugyan abban a kategóriában! Nem véletlen hogy szinte képtelenség használtan hozzájutni ezekhez a fúrókhoz, majd talán 10 év múlva...

 

Azzal a TE 6A-val még az is érdekes téma lesz majd ha az akku, vagy a töltő beadja a kulcsot mert a gatyád rámegy az új akkukészletre (megjegyzem hogy az SF121A 12V-os csavarbehajtó röhelyes 25Nm nyomatékkal 120 ezer + ÁFA lenne, szinte pofán köpni támad kedve az embernek az eladókat...) És ha van eszed messze elkerülöd a márkaszervízt mert nem éri meg ilyen kaliberű gépre költeni, meg nem valószínű hogy ha te egyszer oda beadod, akkor 30 rongyból kijössz, mert mindent kicserélnek ha kérted ha nem, mert utána 1 év garit adnak a gépre (teljeskörűt) mert az összes kifogásolható alkatrészt kicserélik! Az árajánlatot előre megkapod, és ha nem fogadod el a kapott árat akkor leszurkolsz 10 rongy állapotfelmérési díjat, mert akkor már dolgoztak a géppel. Szóval keress egy hozzáértő maszekot, aki tud hozzá alkatrészt szerezni, nem egy bonyolult gép az! És ha tudsz szerezni jutányos áron akkor inkább vedd meg a Makita 24V-os fúrókalapácsát mert kenterbe veri a TE6-ost, azd meg passzold el, több okod is van rá hogy ezt tedd, pl. azt bármelyik kisgépes elvállalja, tovább bírja, szabadon forgalmazott alkatrész kereskedelme van, és szinte kizárt hogy ne találnál üzletet 30 km-en belül, aki ne forgalmazná! Csak hát nem dobálódznak ilyen gépekkel az előző okok miatt.

Üdv az építőiparban gályázó kollegáknak!

ÉS HA VALAKI TUD ROBBANTOTT ÁBRÁT SZEREZNI BÁRMELYIK HILTI FÚRÓKALAPÁCSRÓL TEGYE BE IDE!