lackllee Creative Commons License 2008.01.09 0 0 3661
OFF "egy hét alatt annyira berágtatok rám az érveim miatt, hogy inkább elvonultatok"

Pardon, mi az érvekkel nem állunk hadilábon, de az általad meghonosított feljelentgetős-házmesteresdit, a rendkívül infantilis nívótlan sárdobálást, amit karakeva kollégáddal műveltél, már csak a saját méltóságod védelmében is zárójelbe tetettük. Szerintem inkább köszönet illet minket, hogy nem engedtünk téged mélyebbre merülni a magad termelte dágványban.

De hogy ON is legyek és hozzáröfögjek valamit az 56-os témához (hatmilliomodiknak és feleslegesen), elmondanám én hogy látom ezt a történelmi eseményt.
A kirobbanása érthető dolog volt. Nem is annyira ideológiaellenes alapon, hanem nemzeti szuverenitás alapján. Hiszen idegenek vezették az országot, részben olyan elemek, akik nem egészen méltatlanul csücsltek a horthy rendszer börtöneiben. Ha erre konkrétan és akkor nem is, de utólag szolgáltattak kellő bizonyítékokkal.
Viszont a forradalom ún, tisztasága elég erősen megkérdőjelezhető. Ahol embereket koncolnak fel az uccán (mégha ÁVÓsokat is) ott nincs egy árva szó sem tisztaságról. Az egy szégyellnivaló fertő, stricik és utcagyerekek tobzódása a zerőszakban, a vérben.
Sajnálatos, hogy a széles tömegek előtt ma már némi hamisítási szándékkal nem mutogatják azokat a szélsőségesen visszataszító képkockákat, amelyek pedig elengedhetetlen kellékei voltak annak a néhány ellen-propagandafilmnek, amit a mókás parasztkormány megbízásából készítettek.
Lehet, hogy a forradalmak mindnekori kísérőjelensége a lincselgetés és nem illik a piedesztálra emelt hősök némelyikét erősen átsatírozni sötét kérdőjelekkel, de enélkül nem igazán lehet hová tenni az ilyen havas-féle kijelentéseket sem.
Előzmény: uhu20 (3644)